Populära

Ar det ok att ata pa tunnelbanan?

Är det ok att äta på tunnelbanan?

Enligt SL är det tillåtet att exempelvis äta en frukt i kollektivtrafiken. Men att äta sina lunchlåda eller middag på bussen eller i tunnelbanan är inte okej. – Våra ordningsregler säger att man inte får förtära mat som kan väcka obehag.

Är det okej att äta på bussen?

Äta och dricka På bussar, spårvagnar och båtar är det tillåtet att äta något enklare, till exempel en frukt. Det är inte tillåtet att dricka alkohol.

Får man ta med nötter på bussen?

Av hänsyn till dina medresenärer är det inte tillåtet att medföra stekt eller grillad mat eller mat som kan droppa på säten eller inredningen. Tänk också på att inte äta nötter eller godis som innehåller nötter ombord på bussen med hänsyn till nötallergiker.

Får man äta nötter på pendeltåg?

Åker med 427 och alla resenärer uppmanas flera gånger att inte öppna påsar med nötter för det finns resenärer med nötallergi ombord.

Får man äta chips på bussen?

Ja, du får äta och dricka ombord på bussen men med vissa förbehåll. Du får inte ha med dig dryck i mugg eller flaska utan lock, och du får heller inte ta med eller äta starkt doftande mat. Tänk också gärna på allergiska personer så undvik nötter och annan förtäring som kan påverka dina medresenärer.

Vad får man inte ha med på bussen?

Som handbagage räknas sådant som du kan bära själv. Cyklar får inte tas med, och rullskridskor (inlines) är inte tillåtna att ha på sig i bussen….Som skrymmande räknas exempelvis:

  • Större möbler som sängar och bokhyllor.
  • Bagage som du måste ha hjälp med att flytta.
  • Vassa eller långa saker – cirka 2 meter eller längre.

Får man äta bulle på bussen?

Får man äta nötter på allmän plats?

1. Tänk dig för på offentliga platser. Personen bredvid dig på bussen, bion, flygplanet, teatern, krogen, i butiken eller på restaurangen kan ha luftburen nöt- eller jordnötsallergi. Om du måste äta nötter eller jordnötter på en offentlig plats, fråga gärna personerna i närheten om det är okej.

Kan man äta på tåg?

Mat på tåget. Halva poängen med resan är att äta gott! I SJs bistro erbjuder vi gofika, mat och dryck på tåget. Så njut av maten ombord.

Vad ska jag äta på tåget?

Exempel på bra och nyttiga snacks på tåget eller flyget är nötter, torkad frukt och juice. Mycket beror dock på hur bra man kan packa det och när det ska ätas. Frukt och mackor är ett perfekt snacks på resan men då måste man kunna packa det bra och hinna äta det innan det blir dåligt.

Får man åka buss full?

Du får inte dricka alkoholdrycker på bussar eller tåg. Med tanke på olycksrisken, kan du nekas att åka med om du är kraftigt berusad.

Får man äta på bussen?

Får man äta på bussen Länstrafiken?

6.24 Resenär får endast äta på bussen om denne inte skräpar eller kladdar ner eller är till besvär för medresenärer. 6.25 Det är inte tillåtet att röka (gäller även e-cigarett) eller dricka alkohol ombord på bussen. Det är inte heller tillåtet att röka i eller i anslutning till busshållplatsen.

Share this post