Frågor

Varfor kan man luktar svett under armarna?

Varför kan man luktar svett under armarna?

Svettdoften beror på dina bakterier. Svettdoften kommer när vi svettas i armhålor, ljumskar eller rumpan. Svett på handflatorna eller i ansiktet luktar ingenting eftersom dessa svettkörtlar bara utsöndrar vatten och salt, som inte ger någon näring åt bakterier och därmed inga avfallsprodukter och ingen doft.

Hur får man bort svettlukt under armarna?

Vad kan jag göra åt svett och svettlukt?

  1. Tvätta dig med tvål och vatten, morgon och kväll och använd deo på morgonen.
  2. Använd deo som innehåller antiperspirant.
  3. Byt till rena strumpor och underkläder varje dag.
  4. Byt mellan olika skor om du har mycket fotsvett.
  5. Ha inte för tajta kläder om du svettas mycket under armarna.

När kan barn börja lukta svett?

Hos båda könen börjar binjurebarken producera androgena hormoner vid 7-8 års ålder. Detta brukar kallas adrenarke och ger mer eller mindre uttalade ”hudpubertets”-tecken med stimulation av talg- och så kallade apokrina svettkörtlar så att barnen kan få kvisslor och börja lukta vuxensvett.

Får inte bort lukt i armhålan?

Undvik kryddig och stark mat som orsakar starkare svettlukt. Raka/vaxa armhålorna – bakterierna får mindre yta att växa. Duscha varje dag för att ta bort svett från huden men gärna med naturlig tvål som inte torkar ut huden eller med bara vatten. Svetten är ju mat för svettbakterier som äter den och då kommer lukten.

När börjar barn med deo?

Man börjar också svettas mer under puberteten och många börjar tvätta sig varje dag. Man kan använda deodorant under armarna om man tycker att det behövs.

När börjar killar lukta svett?

SVAR: Det är inte helt ovanligt att pojkar kan lukta vuxensvett just i 5-6-årsåldern. Vuxensvettlukt beror på att manligt könshormon påverkar svettkörtlar i armhålorna och detta svett har en annan sammansättning och luktar därför.

https://www.youtube.com/watch?v=GzWBwGdQDS4

När ska man ta på sig deo?

Det är en välkänd morgonrutin för de flesta. Är din deodorant en antiperspirant är det dock bättre att ta på den på kvällen. Du får nämligen störst effekt av din antiperspirant om du tar på den vid tider på dygnet då dina svettkörtlar är minst aktiva och därmed kan absorbera de aktiva ämnena bättre.

Varför luktar vissa kläder illa efter tvätt?

Sammanfattningsvis. Den vanligaste orsaken till att tvätten luktar surt och unket efter en tvätt är att de inte torkat snabbt nog. När de torkar långsamt så bildas det bakterier i plagget som gör att det luktar surt.

Vad kan man göra för att bli av med sina Svettproblem Nämn 4 saker?

Nämn 4 saker. För att bli av med sina svettproblem finns det många åtgärder åt det. Bland annat kan man köpa deodoranter som förhindrar svettningen då de innehåller en hög halt av aluminiumklorid. Dessutom kan man täppa till porerna med att låta joner vandra in i svettens utförsgångar.

Share this post