Ny

Vad kan man putsa skor med?

Vad kan man putsa skor med?

Lösningen: droppa en liten mängd vaselin på en mjuk trasa och putsa på området där repan är! Det är både det bästa sättet för att få bort märken och repor men också för att hålla dem glansiga.

Hur tvättar man skosulor?

Sulorna bör du tvätta för hand. Lägg skorna och skosnörena i en tvättpåse och lägg i maskinen tillsammans med några handdukar som både dämpar ljudet och skyddar trumman. Tvätta i 30 grader på ett fintvättprogram.

Hur putsar man sina skor?

Så här putsar du skorna i 5 enkla steg!

  1. 1: Rengör skon. Rengör skon med skoborsten.
  2. 2: Gnugga in skon med skokräm. Dutta på lagom med skokräm och trä sedan strumpa nummer 2 över handen.
  3. 3: Putsa bort överflödig skokräm.
  4. 4: Applicera vaxet.
  5. 5: Jobba in vaxet noga.

Hur tvättar man joggingskor?

Löparskor i tvättmaskin? Tvätta aldrig dina löparskor i tvättmaskin. Ta istället ur innersulan och borsta skorna med till exempel nagelborste, tvål och ljummet vatten. Innersulan kan du skölja av i ljummet tvålvatten.

Hur tvättar man vinterskor?

Använd ljummet vatten med en liten mängd flytande tvättmedel. Läs tillverkarens instruktioner för läderskor. Använd inte blekmedel. Tvätta inte skorna i tvättmaskinen….

  1. Låt självtorka vid normal temperatur.
  2. Undvik direkt värme.
  3. Låt inte skorna vara blöta för länge.
  4. Skotork fungerar bra.

Hur fetta in kängor?

Om du har kängor gjorda av en kombination av läder i någon form och syntetmaterial, bör du smörja dem med vax eller fett på lädret och behandla med lämplig textilimpregnering på syntetmaterialet. Det finns även impregneringar som du kan använda på både läder och syntetmaterial.

Hur Fettar man in läderskor?

Grova skinnskor Bör fettas in innan du börjar använda dem med skofett, finns olika varianter. Fetta in dem några gånger om året, ett ganska tunt lager, låt det suga in ordentligt (30+ min) sedan borsta bort det överflödiga med en tagelborste.

Hur ofta fetta in kängor?

Tar du hand om dina kängor på rätt sätt så kan de hålla i decennier. Smörj in kängorna ordentligt de tre, fyra första gångerna du använder dem. Efter ett tag kommer du att se var du behöver smörja för att få ett maximalt skydd mot väta. Använd kängorna så ofta och mycket som möjligt, gärna minst två gånger per månad.

Share this post