Blogga

Vad betyder ring i nasan?

Vad betyder ring i näsan?

Just en piercing i näsan har fått stor betydelse hos många folk. I vissa länder symboliserar det en viss stamtillhörighet, andra piercar sig i näsvingen när de gifter sig och andra visar att de ännu inte har haft en sexuell relation genom en näspiercing.

När kan man byta piercing i näsan?

Det är helt normalt och lägger sig efter någon dag. Men det är viktigt att ta hand om det nya hålet ordentligt så det inte blir infekterat. Det tar minst fyra veckor för hålet att läka tillräckligt mycket för att du ska kunna byta till ett annat nässmycke.

Hur gammal måste man vara för att ta hål i näsan?

Både Socialstyrelsen och SPT förordar som sagt att tatuering, piercing och andra former av kroppssmyckning inte bör ske före 18 års ålder utan vårdnadshavarens medgivande.

Hur sätter man i en näspiercing ring?

Placeringen av piercingen görs i vecket på näsvingen. Om du fladdrar med näsborrarna så märker du att det blir ett veck. Vanligast är att näspiercingen sätts någonstans längs vecket. Detta för att minska irritation och för optimal läkning av din piercing.

Är det farligt att pierca sig själv i näsan?

Då immunbristsjukdomar och klaffel länge går odiagnostiserade tillråds generell restriktivitet. Piercing genom slemhinnor verkar utgöra en särskild risk där allvarliga komplikationer kan bli följden. Som förebilder och från antiseptisk synpunkt anser vi att läkare själva bör undvika piercing.

Kan man pierca sig själv?

Att köpa verktyg och nålar för hemmabruk, kan vara ett smidigt sätt att göra egna piercingar, tänk på att alltid desinfektera nålar, smycken och verktyg innan de används! Är du det minsta osäker rekommenderar vi att du går till en utbildad piercare eller studio.

Hur mycket kostar det att göra hål i näsan?

Priser

Typ av piercing Pris Placering
Näspiercing / Näsvinge 495:- Näsa
High Nostril 695:- / st Näsa
Snug 495:- Öra
Anti-tragus 495:- Öra

Näspiercing är åtminstone 4.000 år gammalt, och finns nämnt i Första Moseboken 24:22, där Abraham ger bland annat en näsring till hans fru. Näspiercingar har ansetts attraktiva på grund av dess placering i mitten av ansiktet. Leonardo Da Vinci ansåg att näsan bestämde ett helt ansiktes karaktär.

Hur snabbt läker Bröstpiercing?

Det beror lite på vilken piercing vi pratar om och vilken storlek på ring du vill byta till. En bra tumregel är att din piercing ska kännas läkt och den ska inte ha utsöndrat vätska på några veckor. Det brukar vara bra att vänta minst 2-3 månader innan du kan byta till en ring i din nya piercing.

Hur går det till när man piercar näsan?

De två vanligaste sätten att sköta eftervården av en ny piercing i näsan är: Antingen använder man Saltlösning som man kan blanda själv och blötlägga piercingen med, man kan även köpa färdig saltlösning i sprayform som skyndar på läkningen med hjälp av naturligt havssalt och mineraler.

Share this post