Ny

Varfor kliar det under brostet?

Varför kliar det under bröstet?

Svamp i hudveck Det är vanligt att få besvär med svamp i exempelvis hudveck eller där hud ligger mot hud. Då blir huden röd, kliar och kan fjälla. Du kan till exempel få svamp i armhålan, under bröstet eller mellan skinkorna. Då rör det sig om jästsvamp som förökar sig när det är varmt och fuktigt.

Vad är klåda i bröstvårtorna?

Klåda i brösten är även ett av de första tecknen på graviditet. Det medför vanligtvis också lätt bröstsmärta. Detta orsakas av den ökade blodtillförseln i området, framförallt i bröstvårtorna. Det minskar vanligtvis när kroppen har vant sig.

Varför kan man få klåda i brösten?

Smärta eller klåda i brösten kan även vara på grund av mastit. Mastit är en infektion som ofta inträffar när man ammar. Det kommer från en inflammation i bröstvävnaden som vanligtvis ackompanjeras av symptom som feber och trötthet. I vissa fall inkluderar behandlingen antibiotika, men tillståndet kan även behandlas naturligt.

Vad är en insjunken bröstvårta?

Celluliter eller ”apelsinhud”. Insjunken bröstvårta. Vid undersökning av brösten är det mycket viktigt att noggrant undersöka bröstvårtorna för att kontrollera att de är normala och inte har ändrat utseende. En insjunken bröstvårta kan vara ett tecken på bröstcancer. Bröstsmärta kan vara ett varningstecken på bröstcancer.

Hur får man bort mörka fläckar under armarna?

Marie Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien vid Örebro Universitet, ger tre smarta tips.

  1. Det man rekommenderar är att spreja med ättiksprit på plagget och sedan tvätta med vanligt tvättmedel.
  2. Tänk på att aldrig lägga ned svettiga och fuktiga kläder i tvättkorgen.
  3. Klädernas material är också avgörande.

Varför kliar det på händer och fötter?

Orsaker. Det är vanligt att det kliar i händerna på grund av torr hud. Många har arbeten där man utsätter sina händer för både vatten, kyla och värme som kan göra att huden blir ansträngd och torr. I andra fall kan det handla om handeksem som är en vanlig hudsjukdom.

Hur behandlar man svamp under bröstet?

Behandling av svampinfektionen Bär luftiga kläder av material som andas, till exempel bomull. Om du har fotsvamp är det bra att bära luftiga skor. Byt kläder eller strumpor ofta, så att du alltid har helt torra kläder på dig. Behandla infektionen med receptfria läkemedel mot svamp.

Share this post