Allmänning

Kan mina foraldrar fa uppehallstillstand?

Kan mina föräldrar få uppehållstillstånd?

Familjemedlemmen kan ha ett tidsbegränsat uppehållstillstånd om personen har fått tillstånd som flykting eller alternativt skyddsbehövande, eller på grund av särskilt/synnerligen ömmande omständigheter eller verkställighetshinder, och har välgrundade utsikter att beviljas ett uppehållstillstånd för en längre tid.

https://www.youtube.com/watch?v=uwmxjOqkuhQ

Kan man hämta sin mamma till Sverige?

Om din mamma inte är EU-medbrogare så kan hon flytta till Sverige i egenskap av familjemedlem till dig som är svensk medborgare.

Vem kan ansöka om uppehållstillstånd?

En person som vill bosätta sig i Sverige och som är medborgare i ett land utanför EU måste ansöka om uppehållstillstånd. Det finns flera olika skäl för att få uppehållstillstånd i Sverige, till exempel för att arbeta eller studera här, flytta till en familjemedlem eller för att söka skydd undan krig och förföljelse.

Hur kan ni ansöka om uppehållstillstånd för ditt barn?

Om en av er har uppehållstillstånd i Sverige och den andra har ansökt om asyl kan ni ansöka om uppehållstillstånd för ert barn. Om barnet har behov av skydd kan ni ansöka om asyl för barnet. Du kan ansöka om uppehållstillstånd för ditt barn på webben. I de flesta fall betalar du en avgift.

Hur länge gäller ett uppehållstillstånd för besök i Sverige?

Ett uppehållstillstånd för besök gäller som längst upp till ett år, men oftast högst sex månader. En person som vill besöka Sverige kortare tid än tre månader behöver inget uppehållstillstånd, men kan behöva ett visum. Ett visum är ett tillstånd för att tillfälligt resa in och vara i ett land under högst 90 dagar.

Vad är uppehållstillstånd för att söka asyl i Sverige?

Uppe­hålls­till­stånd för att söka skydd (asyl) En person som är förföljd eller riskerar förföljelse eller omänsklig behandling i sitt hemland kan söka asyl i Sverige. Den som söker asyl lämnar sin ansökan till gränspolisen när han eller hon reser in i Sverige, eller på en av Migrationsverkets ansökningsenheter.

Kan man få svensk medborgare om man har skulder?

Även skulder till privata företag eller liknande som gått vidare till Kronofogden kan medföra att du inte får bli svensk medborgare. Även om du har betalat dina skulder måste det gå en viss tid (cirka två år), innan du kan bli svensk medborgare. Anledningen är att du ska visa att du kan vara fortsatt skuldfri.

Kan Kronofogden påverka medborgarskap?

När Migrationsverket ska ta reda på om du uppfyller kravet kommer de att begära in uppgifter om dig från olika myndigheter. De kommer då att se om du har skulder hos Kronofogden. Om så är fallet kan Migrationsverket avslå din ansökan om svenskt medborgarskap.

Kan Kronofogden påverka uppehållstillstånd?

Nej, dina skulder bör inte påverka dina möjligheter till att få permanent uppehållsrätt/uppehållskort. Om du i framtiden ansöker om svenskt medborgarskap kan dock skulder vara en belastning. Här hittar du all information och alla blanketter som krävs för att du ska göra en ansökan.

Share this post