Trendig

Hur ska jag kunna spara pengar till hus?

Hur ska jag kunna spara pengar till hus?

När man pratar om att spara till hus brukar det därför främst handla om att spara till kontantinsatsen. I Sverige är det lag på att kontantinsatsen ska vara minst 15 procent av huspriset. Självklart är det positivt om du kan spara ihop mer pengar än de obligatoriska 15 procenten.

Hur många månadslöner sparade?

Vår rekommendation är att en buffert bör vara 2 månadslöner före skatt. Tjänar du 25 000 kronor före skatt i månaden bör din buffert alltså vara 50 000 kronor. Om du sparar 10 procent av din lön tar det då ett år och åtta månader att få ihop din buffert.

Hur lång tid tar det att spara till hus?

Om du kan spara 10 000 kronor per månad, så tar det 300 000 / 10 000 = 30 månader att spara ihop till kontantinsatsen. Alltså 2 år och 6 månader. Är ni två i hushållet med bra lön, så klarar ni det på halva tiden, det vill säga 1 år och 3 månader.

Spara ihop snabbare till kontantinsatsen så här

  1. Först och främst bör du fundera över vilken bostad du är ute efter att köpa och vart den ska ligga.
  2. Kalkylera hur mycket du vill låna och hur stor kontantinsats du behöver spara till.
  3. Öppna ett sparkonto.
  4. Minska dina levnadskostnader.
  5. Sätt upp mindre sparmål regelbundet.

Vi listar våra 6 bästa tips på hur du kan spara ihop det belopp som behövs för att köpa ett nytt hus….6 tips för att spara pengar till hus

  1. Spara i fonder eller aktier.
  2. Månadsspara.
  3. Bo billigt i några år.
  4. Öka inkomsterna.
  5. Sänk utgifterna.
  6. Ta privatlån om det behövs.

På vilket sätt kan man spara pengar?

Gör en veckomatsedel med inköpslista och håll dig till den när du handlar. Du sparar både tid och pengar på det. Lär dig vad saker kostar, då blir det lättare att hitta de lägsta priserna. Använd dig av jämförpriser för att ta reda på vilken vara och vilken affär som är billigast.

Share this post