Populära

Vem betalar asbestsanering?

Vem betalar asbestsanering?

Huvudregeln är att om man på eget initiativ renoverar sin lägenhet svarar man själv för alla kostnader som uppstår, inklusive asbestsanering.

Vad gör man om man hittar asbest?

Avfall av asbesthaltigt material från rivning eller renovering ska man samla i täta förpackningar till exempel i plastsäckar som försluts och märks med en varningstext som innehåller ordet ”Asbest”. Avfallet lämnas på avfallsanläggning som tar emot asbestavfall, ibland mot särskild avgift.

Vad gäller vid sanering av asbest miljöbalken?

Asbestavfallet ska transporteras så att det inte dammar. För yrkesmässig hantering och rivning av asbest krävs tillstånd från Arbetsmiljöverket. Det krävs tillstånd från länsstyrelsen för att transportera avfall och farligt avfall yrkesmässigt.

När förbjöds asbest i Sverige?

Numera är det förbjudet att använda asbest. Den farligaste sorten förbjöds redan 1975, och ett totalförbud infördes 1982. Trots det är befintlig asbest fortfarande en allvarlig hälsorisk. Framförallt för många yrkesgrupper inom byggbranschen eftersom asbest kan förekomma i byggnader uppförda före 1979.

Hur hanterar du asbest och PCB?

De omhändertar asbest- och PCB-kontaminerat material i enlighet med lagstadgade bestämmelser. Tack vare detta minimeras riskerna för både människor och miljö. Detta i kombination med en bred kunskap om olika typer av huskonstruktioner gör oss till en trygg och pålitlig partner vid sanering av asbest och PCB.

Hur vet man om det är asbest i väggen?

Det kan vara svårt att veta med säkerhet om asbest är närvarande då material och byggprodukter innehållande asbest sällan är korrekt märkta. Detta gör att det kan vara svårt att på egen hand avgöra om det finns en risk eller inte för att utsättas av asbestdamm när man bygger om eller renoverar ett hus.

Hur lång tid tar en asbestsanering?

Hur lång tid det tar att sanera från asbest varierar beroende på storleken av saneringen. Efter en inventering kan vi hjälpa dig med en uppskattning av hur lång tid det kommer att ta. Ta kontakt med någon av våra tekniker som arbetar med asbestsanering så hjälper de dig vidare med alla frågor och funderingar.

Share this post