Allmänning

Vad ar Milie?

Vad är Milie?

Milier uppkommer oftast kring ögonen eller på kinderna, men du kan drabbas av milier i hela ansiktet. Speciellt om du har åldrande hy. Det är små vita cystor, knottror eller kulor – det kan beskrivas lite olika. Cystorna består av talg och keratin, som är ett av kroppens naturliga protein.

Varför får man Miller?

Anledningen till att milier uppkommer kan bero på flera anledningar. Egentligen skulle man kunna säga att handlar det om hudens egna försök till att reparera sig själv. Oftast uppkommer cystorna på grund av att huden är torr men det kan även handla om en hög talgproduktion hos den mer feta hudtypen.

Hur får man bort Milia?

För att få bort milier behöver de öppnas med en steril lansett eller nål. Därefter kan innehållet försiktigt klämmas ut. En liten vit kula kommer då ut och det lilla såret som blir efter öppningen läker fint på bara någon dag.

Varför får man Knotter i pannan?

Utslag i pannan ses oftare hos vuxna medan hos barn kan de dyka upp runt munnen och på kinder. Det är oklart vad som orsakar atopiskt eksem men faktorer som kan försämra tillståndet är torr hud, mekanisk retning, uttorkande produkter och stress.

Hur man får bort Fettknölar i ansiktet?

1. Rengör det påverkade området – använd en mild rengörare som inte tar bort den olja som krävs för att ansiktshuden ska förbli hälsosam. 2. Exfoliera en gång per vecka med en mjuk risbaserad skrubb: detta bör hjälpa din hud förbli fri från de irritanter som orsakar milier och förhindra överproduktion av keratin.

Hur tar man bort vita prickar i ansiktet?

Det bästa är att regelbundet gå på en klassisk ansiktsbehandling hos oss, där kan vi med hjälp av en steril lancett sticka ett mikrohål precis på milien. Vi skapar därmed en utförsgång för att sedan pressa underifrån försiktigt. Först när milien är öppen kan keratinpärlan tryckas ut.

Share this post