Blogga

Kan man ringa och fraga om jobb?

Kan man ringa och fråga om jobb?

Frågor till arbetsgivaren Ett bra sätt att få rekryteraren att komma ihåg dig är att ringa och fråga om saker du inte fått svar på i annonsen. Tänk på att frågorna ska vara relevanta – om svaren redan finns i annonsen eller på hemsidan så kan du uppfattas som oseriös.

Hur gör man för att få ett jobb?

11 tips för att få ett nytt jobb – Snabbt!

  1. Använd de avancerade sökfunktionerna på jobbsajterna.
  2. Hitta en struktur för att söka många jobb.
  3. Lägg mycket fokus på ditt personliga brev.
  4. Revidera ditt CV.
  5. Utöka ditt CV med relevanta kunskaper.
  6. Använd storytelling och var dig själv på intervjun.

Vad ska jag säga när jag ringer och söker jobb?

Så ringer du dig till jobbet

  • Allt hänger på vad du frågar. Även en arbetsgivare som är genuint nyfiken på att surra en stund tröttnar snabbt om du ställer självklara frågor eller svävar på målet.
  • Övervinn rädslan.
  • Välj rätt tillfälle.
  • Ha ett tydligt syfte.
  • Ställ smarta frågor.
  • Håll det kort.
  • Stå upp.
  • Kom ihåg namn.

Vad ska jag säga när jag följer upp min ansökan?

Ställ relevanta frågor och bädda in dig själv i frågorna Dina frågor ska vara kopplade till arbetsgivaren och tjänsten du sökt men glöm inte att berätta om din egen bakgrund också. Referera till platsannonsen i dina frågor och avslöja samtidigt lite om dig själv.

Kan man söka samma jobb två gånger?

Vänta åtminstone sex månader Att omedelbart söka samma jobb som du precis har blivit nekad kommer bara få dig att se desperat ut. Det råder dock delade meningar om hur länge man bör vänta innan man söker igen, men för att vara på den säkra sidan bör du vänta åtminstone ett halvår.

Hur länge ska man vänta efter jobbansökan?

Inom en vecka efter att sista ansökningsdatumet har passerat brukar vara lagom tid att följa upp en ansökan. Arbetsgivaren bör ha kollat igenom alla ansökningar men inte påbörjat urgallringsprocessen än. Väntar du längre finns risken att de redan valt bort din ansökan och istället valt att gå vidare med andra sökande.

Share this post