Blogga

Vad ar en Specialkarta?

Vad är en Specialkarta?

Genom att kombinera högupplöst djupdata med sjökortbilder kan vi göra högkvalitativa kartbilder för att på ett överskådligt sätt visa hur bottentopografin ser ut. Dessa kartor är oslagbara vid till exempel projektering för nya rörledningar, offshore-anläggningar musselodlingar med mera.

Hur görs sjökort?

Sjökort anpassade för båtlivet, de är tryckta på en plastfilm för att vara våt- och slitstarka. De finns i 16 olika sjökortpaket som täcker hela Sveriges kust samt de stora sjöarna. De trycks med olika intervaller beroende på vilken serie det är.

Vilket sjökort är mest detaljerat?

Skärgårdskorten är de mest detaljerade sjökorten för stora delar av den svenska kusten. Ofta finns infällda detaljbilder med hamnar och andra svårnavigerade områden i en finare skala. Skala 1:10000 – 1:30000. Specialkort är mer detaljerade än skärgårdskorten och finns utgivna för många områden med tät trafik.

Vad kallas den typ av Sjöfartsverkets sjökort som innehåller mest detaljerad information?

Båtsportkort är sjökort fast i ett mindre format (A3) som är behändigare att använda. Varje båtsportkort innehåller många ordinarie sjökort av den mest detaljerade skalan för angivet område. Man slipper pyssla med de stora traditionella sjökorten. Utges av svenska sjöfartsverket.

Vad skiljer ett båtsportkort från ett vanligt sjökort?

Vilket sjökort ska man ha?

C-MAP MAX: Du ska även kunna titta på ett flygfoto på ett okänt inlopp innan du seglar dit. MAX bygger på C-MAP NT+ enorma succé (vinnare av NMEA priset för Bästa Elektroniska Sjökort 6 år i rad) och ger dig tillgång till blixtsnabb, omtumlande prestanda kombinerad med verklighetstrogen noggrannhet och detaljrikedom.

Vad betyder olika sjömärken?

Flytande sjömärken är bojar och prickar. Flytande sjömärken används för att utmärka sidobegränsningen av farleder, naturliga och andra hinder såsom friliggande grund och vrak, andra områden eller förhållanden av betydelse för navigeringen samt nya hinder. Flytande sjömärken är bojar och prickar.

Share this post