Populära

Varfor blir det bruna flackar pa grasmattan?

Varför blir det bruna fläckar på gräsmattan?

Om gödslet inte arbetas in i marken ordentligt kan solen bränna gräsmattan. Kanske spillde du lite gödsel när du fyllde på spridaren och har inte fått bort det ordentligt. Det kan resultera i ett område med bruna fläckar – gräset dör helt enkelt av en gödselöverdos.

Vad göra åt brun gräsmatta?

Lufta och gödsla gräsmattan Om du inte höstgödslat din gräsmatta har du dock fortfarande chans att rädda upp torra och bruna fläckar med nytt gräsmattegödsel till våren. Tänk också på att du kan behöva lufta din gräsmatta med en vertikalskärare som syresätter gräsmattan och hjälper till med dränering.

Hur får man bort häxringar i gräsmattan?

Så här bekämpas häxringar och svamp i gräsmatta Vattna rikligt dagligen i några veckor. Vill man förstärka behandlingen kan man blanda en lösning med 2 msk Atamon (konserveringsmedel) och 10 l vatten. Det finns numer även ett biologiskt antisvampmedel som heter Binab. Även det vattnar man ut i gräset.

Hur gör man med en gul gräsmatta?

Gör så här vid gult gräs:

  1. Gödsla gräsmattan och klipp den när den kommer igång att växa.
  2. Efter 3-4 klippningar kan man vertikalskära för att få bort eventuellt dött material som ligger och kväver nytt spirande gräs.
  3. Stödså och täck med toppdress, vattna och håll fuktigt.
  4. Gödsla igen 5-7 veckor efter förra gödslingen.

Hur får man bort gula fläckar på gräsmattan?

Första hjälpen för alla gräsmattor är att stödså Även om gräset ser gult ut återhämtar den sig oftast och blir grön igen. Ge den första hjälpen i form av stödsådd och därefter gödsling. Stödså hela gräsmattan varje år för att få en tät gräsmatta som står emot ogräs och mossa.

Hur fixar man en ojämn gräsmatta?

Är ojämnheterna i din gräsmatta större men inte så djupa är det bästa att dressa med sand/jord i lager på 1–3 cm, också här i flera omgångar. Då bygger du upp gräsmattan på de ställen där det behövs. Precis som när du jämnar ut djupa gropar låter du gräset växa upp lite innan du lägger på nästa lager.

Share this post