Trendig

Hur gammal maste man vara for att gora ogonlaser?

Hur gammal måste man vara för att göra ögonlaser?

Du bör ha fyllt 20 år innan du genomgår en behandling för brytningsfel. Det beror på att det är först i den åldern som synen har stabiliserat sig. Din syn ska inte ha förändrats på två år när du genomgår behandlingen. Du som är under 40 år kan behandlas med laserbehandling eller ICL.

När kan man göra LASIK?

FS-LASIK – ögonlaseroperation med kort läkningstid. FS-LASIK är en smärtfri laserbehandling med snabb återhämtning som passar dig som är mellan 20 och 45 år och vill åtgärda synfelen närsynthet, översynthet eller astigmatism (brytningsfel).

Hur mycket kostar LASIK?

21 400 kr / öga Vid FS-Lasik Trygg 5 år betalar du från 729 kr/mån och öga när du väljer räntefri avbetalning på 24 månader. Du kan närsomhelst välja att betala av snabbare utan att det kostar dig något extra.

Resultatet av ett linsbyte en (RLE) varar livet ut. Har du genomgått en ögonlaser förhindrar det inte att synen fortsätter att utvecklas och du får på längre sikt ålderssynthet oavsett om du gjort ögonlaser eller ej.

När får man köra bil efter ögonoperation?

Efter ögonoperationen kan du inte köra hem då du får ögondroppar som påverkar synskärpan. När du känner att synskärpan återkommit är det ok att köra bil. Det tar från ett dygn upp till någon vecka beroende på vilken metod som använts.

Är ögonlaser farligt?

Liksom vid alla kirurgiska ingrepp finns en liten risk för infektion. Det drabbar cirka ett öga av åttatusen opererade ögon. En sådan ögoninfektion kan orsaka en bestående försämring av synen. Andra ovanliga risker med ingreppet är näthinneavlossning och svullnad i gula fläcken.

Hur går FS Lasik till?

Med FS-LASIK skapas en mycket tunn flik ytterst på hornhinnan. Fliken viks åt sidan och laserbehandlingen polerar om hornhinnans yta för att korrigera ögats brytning och ersätta behovet av glasögon eller kontaktlinser. Sedan läggs fliken tillbaka och läker på plats.

Får man köra bil efter gråstarrsoperation?

Efterstarr behandlas enkelt med en speciell laser, YAG-laser, och är klart på några minuter. Behandlingen görs vid ett vanligt läkarbesök och är helt smärtfri. Innan behandlingen ges en ögondroppe som vidgar pupillen. Det är därför olämpligt att köra bil efter behandlingen.

Vad kostar FS LASIK?

21 400 kr / öga Vid FS-Lasik Trygg 5 år betalar du från 729 kr/mån och öga när du väljer räntefri avbetalning på 24 månader. Du kan närsomhelst välja att betala av snabbare utan att det kostar dig något extra. Se fullständiga villkor nedan. Gör din kreditansökan direkt hos vår samarbetspartner Resurs bank.

Share this post