Frågor

Hur fungerar paracetamol i kroppen?

Hur fungerar paracetamol i kroppen?

Den exakta verkningsmekanismen för den smärtstillande effekten hos paracetamol är inte känd i detalj, men man tror att dess huvudsakliga verkan hänger samman med molekylens förmåga att fånga upp och oskadliggöra fria OH– och O–radikaler som bildas vid till exempel en vävnadsskada.

Vad gör värktabletter?

När vi får ont någonstans bildar kroppen prostaglandiner. Dessa ökar bland annat vår känslighet för smärta. Perifert verkande värktabletter hämmar denna produktion av prostaglandiner, vilket dämpar själva smärtupplevelsen. Perifera värktabletter verkar även ofta febernedsättande och antiinflammatoriskt.

Vad händer i kroppen när man tar en Alvedon?

När du tar läkemedel genom munnen tas det verksamma ämnet ofta upp i blodet via slemhinnorna i magen och tunntarmen eller munhålan. Sedan sprids det i kroppen via blodet och når det ställe där det ska verka.

Hur påverkas kroppen av Alvedon?

När paracetamol bryts ner i kroppen bildas vissa ämnen, som kroppen tar hand om utan att de orsakar några problem. Men om du har druckit mycket alkohol under en längre tid och dessutom har ätit dåligt, kan kroppen inte ta hand om dessa ämnen.

Vad har Alvedon för effekt?

Effekten av smärtlindring med Alvedon varar normalt 4-5 timmar. Kan man ge Alvedon till ett barn som har ont i magen? Nej, akut magsmärt kan vara tecken på allvarlig sjukdom och då ska läkare uppsökas.

Vad gör Alvedon?

Alvedon innehåller den aktiva substansen paracetamol och är smärtstillande och febernedsättande. Alvedon finns i olika former som brustabletter, vanliga tabletter som ska sväljas, tabletter som smälter i munnen, i flytande form och stolpiller.

Vilka tabletter innehåller NSAID?

Två olika typer av läkemedel Läkemedel som även hämmar inflammation, så kallade NSAID eller cox-hämmare. I denna grupp av läkemedel ingår olika verksamma ämnen, till exempel ibuprofen, naproxen, nabumeton och acetylsalicylsyra.

Share this post