Populära

Vem har tillgang till fastighetsregistret?

Vem har tillgång till fastighetsregistret?

E-tjänsten Min Fastighet ger dig som privatperson kostnadsfri tillgång till detaljerad information om dina egna fastigheter och tomträtter. Du behöver e-legitimation för att använda tjänsten. Läs mer om Min fastighet. Är du privatperson och vill veta vem som äger en viss fastighet?

Hur länge har någon ägt en fastighet?

I fastighetsregistret kan man hitta information som visar på vem som är den nuvarande ägaren av en fastighet, vilka som tidigare ägt fastigheten, om det finns några planer för området där fastigheten är belägen, och vilka rättigheter som är kopplade till fastigheten, som till exempel servitut.

Vad äger en person för fastigheter?

Om du är privatperson och vill veta vem som äger en viss fastighet är du välkommen att använda vår e-tjänst – Vem äger fastigheten. Här hittar du också information om vårt arbete med att samla in information om byggnader, adresser, lägenheter och fastighetstaxering.

När uppdateras fastighetsregistret?

Fastighetsregistrets inskrivningsdel innehåller lagfarts- och tomträttsuppgifter om cirka 3,2 miljoner fastigheter och informationen uppdateras varje vardag under året.

Hur ofta uppdateras fastighetsregistret?

Fastighetsregistrets inskrivningsdel innehåller lagfarts- och tomträttsuppgifter om cirka 3,2 miljoner fastigheter och informationen uppdateras varje vardag under året. När registret är uppdaterat slår förändringarna omgående igenom i direktåtkomsttjänsten.

Vad räknas som huskropp?

Huskropp betyder i stort sett samma sak som stomme.

Kan man se Tomtgränser?

De kartor och handlingar som upprättats vid lantmäteriförrättningar och som beskriver när fastigheten bildades är det viktigaste hjälpmedlet för att se var gränser går. Dessutom har man god hjälp av registerkartan. Registerkartan finns på Lantmäteriet.

Share this post