Blogga

Vad betyder Schutzstaffel?

Vad betyder Schutzstaffel?

Förkortningen SS står för Schutzstaffeln, som på svenska betyder skyddsavdelning eller skyddsvakt. SS var till början en personlig vaktstyrka på omkring 250 man. Hitler började omge sig med SS-soldater under 1923. Den 6 januari 1929 grundades SS som en officiell organisation, sorterade under SA (Sturmabteilung).

Vad betyder Einsatzgruppen?

Under de tyska förberedelserna inför anfallet mot Sovjetunionen organiserades fyra insatsgrupper (Einsatzgruppen). Det var mobila militära enheter som i huvudsak bestod av SS-män och poliser.

Vad menas med stortyskland?

Stortyska riket (tyska Großdeutsches Reich) blev det officiella namnet på det tidigare Tyska riket (Nazityskland) 1943–1945. Begreppet användes med anledning av annektionen av Österrike (”Anschluß”) som hade skett 1938 och redan då hade lett till att namnet sedan dess hade använts inofficiellt.

Vad betyder SS båt?

Se nedan vad s/s betyder och hur det används på svenska. Förkortning för steam ship som står för ångbåt men också ett vanligt prefix för kanalbolag.

Vad står SS för båt?

Greklands flotta En benämning av NATO som används i international kommunikation….Civila förkortningar.

Förkortning Utläses Användning
S/S Steam ship Ångdrivet fartyg.
S/V Sailing vessel Segelfartyg.
S/Y Sailing Yacht Segeljakt.
T/T Turbin Tanker Turbindriven tanker.

Vad är ståhej?

Ordet ståhej är en synonym till uppståndelse och liv och kan beskrivas som ”bråk, liv, oväsen”.

Kan kronan bli?

Han får medhåll av de andra storbankerna Swedbank och Handelsbanken, som båda räknar med att kronan får en skjuts uppåt i slutet av året. ”Den stora risken för våra prognoser är en starkare dollar.

Share this post