Rekommendationer

Varfor halsduk?

Varför halsduk?

Halsduken är lika mycket en starkt stilhöjande accessoar som ett värmande förstärkningsplagg. Vi visar dig här 5 olika sätt att knyta din halsduk på för att ge lite olika intryck och funktion. Det finns mängder av trevliga möjligheter att variera bärandet av halsduken.

Hur bära stor halsduk?

Det enklaste och mest traditionella sättet att bära en halsduk är helt enkelt det som ofta benämns ”City Slicker”. Vik halsduken/scarfen halvvägs och lägg den runt halsen. Dra sedan de lösa ändarna genom öglan som skapade vid vikningen.

Hur ska man ha en halsduk?

Den enklaste av halsduksknutar är knappt en knut, men den är desto mer användbar i olika sammanhang. Släng halsduken över en kavaj eller placera den ledigt över ullrocken. Antingen balanserat så att ändarna är lika långa på vardera sidan eller så att den ena är lite längre än den andra. Enkelt och elegant!

Hur många maskor ska man lägga upp till halsduk?

GÖR SÅ HÄR: Lägg upp 30 maskor på stickor 7 mm. Sticka rätstickning (endast räta maskor) tills halsduken uppnått den längd du vill ha den i, sen kan du maska av. Vi har gjort vår 180 cm lång (ca 8 nystan à 50 g). När halsduken är klar fäster du en stor pompom i vardera ände.

Hur lång ska en stickad halsduk vara?

180 cm ger en riktigt lång, rejäl halsduk som går att vira runt halsen.

Hur man använder en scarf?

En lång tunn scarf bäres med fördel med en lite större och matigare knut, som framhäver den tunnare scarfens vackra egenskaper. Större och bulkigare scarves som är bredare och i sig innehåller mer material per varv de lindas runt halsen, knyts med fördel med en enklare knut som upptar mindre material av scarfen.

Hur ska man bära en sjal?

Bär den löst hängande runt halsen, fixerad under kavajknappen likt en sjalkrage eller satsa på en mer avancerad knut. Här ges ytterligare möjligheter till att experimentera med färg och mönster, såväl i slips och scarf.

Hur många nystan till en halsduk?

För att göra en halsduk beror det på vilket stygn du ska använda och hur lång du vill att halsduken ska vara. Vi rekommenderar 1-3 nystan av lite tjockare ull.

Hur många maskor är 30 cm?

30 cm gånger 2 m/cm ger 60 maskor.

Hur lång tid tar det att sticka en halsduk?

Du väljer själv vilka färger du gillar och hur lång din halsduk ska bli. Vår halsduk blev ca 110 cm. Tid: Ungefär en vecka. Rätstickning: Maskorna stickas räta på alla varv.

Share this post