Populära

Vad gor man med Tampongsnoret nar man kissar?

Vad gör man med Tampongsnöret när man kissar?

Du kan kissa medan du har en tampong insatt Att kissa med en tampong i slidan är inga problem. Kisset kommer från urinröret, som är ett litet håll som sitter ovanför slidöppningen. Därför blöter kisset inte ner tampongen. Men du kanske vill flytta tampongsnöret åt sidan medan du kissar så att det inte blir blött.

Hur vet man vilken storlek man ska ha på tampongen?

Du kan välja en större storlek om du blöder mycket, och en mindre om du blöder lite. Du kan använda en större tampong i början av mensen när du blöder mer, och en mindre när mensen börjar ta slut.

Vilken är den minsta tampongen?

Prova vår Discreet Tampong mini, vår minsta tampong, för dig med lite mens och i början och slutet av din mens. Våra diskreta tamponger har en ultratunn design som gör den enkel att föra in, och med säkert skydd.

Kan man stoppa in tampongen för långt?

Du kommer att veta när du har satt in den på rätt sätt för du märks det inte att den sitter där. Och oroa dig inte. En tampong kan aldrig tryckas in för långt eftersom öppningen till livmodern är för liten för att en tampong ska kunna få passera igenom. Glöm inte bort att tvätta händerna noggrant efteråt.

Hur vet man att en tampong sitter rätt?

Tampongen ska sitta långt upp i slidan och snöret ska hänga ut. Det ska inte kännas att du har en tampong inne. Den sitter för långt ner om du känner att du har en tampong insatt. Då kan du pröva att trycka in den lite till med hjälp av långfingret.

Varför kan jag inte stoppa in en tampong?

Om du ändå tycker det är svårt kan du ta lite vaselin på toppen av tampongen, det gör det mindre torrt. Du kan tänka på att slidan är lite vinklad bakåt och inte rakt uppåt. Därför ska du föra in tampongen lite inåt, bakåt, så att det inte tar stopp.

Hur vet man när man ska ta ut tampongen?

Det optimala är att byta tampong var fjärde timme men du får aldrig låta en och samma tampong sitta inne i mer än åtta timmar. Få inte panik om du inte hittar snöret. Du bör kunna få tag i den om du sätter dig på huk och försiktigt stoppar in tummen och pekfingret i slidan för att leta reda på tampongen och dra ut den.

Hur långt ska man stoppa upp en tampong?

Om du oroar dig över hur man sätter in en tampong på rätt sätt, kan det vara en bra idé att kolla upp var den ska stoppas in först. Med hjälp av en spegel eller fingrarna, leta rätt på blygdläpparna, de skyddande ”lager” som täcker över slidöppningen. Det är mellan dessa som du ska stoppa in tampongen.

Hur snabbt blöder man igenom en tampong?

Brukar det hända att du blöder igenom en tampong på en eller två timmar? Behöver du gå upp på natten för att byta mensskydd eller behöver du använda dubbla skydd för att inte blöda igenom? Då beror det troligen på att du har rikligt med mens, men att ha rikligt med mens kan även innebära andra saker.

Hur vet man om man har glömt en tampong inne?

Har du känt efter i slidan? Om du inte kan känna tampongen så tror jag att du har tagit ut den men glömt bort det. Det är inte ovanligt att glömma bort det. Eftersom slidan bara är ungefär tio centimeter djup så känner du tampongen med fingrarna om den skulle sitta kvar.

Share this post