Ny

Vad definierar en stuga?

Vad definierar en stuga?

En stuga är ett mindre bostadshus vanligen belägen på landsbygden och avsedd för en familj. Ordet ”stuga” syftar ursprungligen på det uppvärmda bostadsrummet, som också var kök. I texter om folkkultur och i äldre lantligt språk har ordet fortfarande denna betydelse.

Vad är skillnaden på torp och stuga?

Torp är enligt nutida språkbruk detsamma som torparstuga, det vill säga en äldre stuga på landsbygden, ofta en sommarstuga, som tidigare bebotts av en torparfamilj. I strikt mening avser torp en arrendeform, med långa kontraktstider men utan åborätt, vars arrende betalades helt eller delvis in natura.

Vad klassas som fritidshus?

Ett fritidshus är ett hus, en stuga eller ett torp på landsbygden. Sådana typer av hus är huvudsakligen utformade efter att bara bo i under vissa perioder. Att bara bo i ett fritidshus under de anpassade perioderna är inga problem. Fler väljer däremot att bosätta sig permanent i sina fritidshus.

Vad är ett fritidshus Boverket?

I avsaknad av närmare definition av en term i huvudförfattningarna eller i BBR hänvisar Boverket i avsnitt 1:6 BBR till den betydelse som anges i Tekniska nomenklaturcentralens publikation Plan- och byggtermer 1994, TNC 95. I TNC 95 står det att med fritidshus avses Småhus som inte är inrättat för helårsboende.

När stänger torp?

Handla när det passar dig För att du ska känna dig säker på Torp Köpcentrum vill vi här visa vilka tider och dagar under veckan, då det är fler respektive färre människor på plats i centrum. Torp Köpcentrum Fackhandel håller öppet vardagar kl. 10:00-20:00 lördag-söndag kl. 10:00-18:00.

Hur stort är torp?

Torp köpcentrum

Torp köpcentrum
Torp 2017
Öppnad 13 juni år 1991
Ägare Thon Property AB
Våningsyta 56 800m² m² (BTA)

Share this post