Allmänning

Vad Nol?

Vad Nol?

Nol är en del av tätorten Nödinge-Nol i Ale kommun, belägen i Starrkärrs socken vid E45 och Norge/Vänerbanan, öster om Göta älv, cirka 2,5 mil nordost om Göteborg. Nol ligger norr om Nödinge och söder om Alafors, de tre orter som sammanväxt och bildar Nödinge-Nol.

Hur många bor det i Nödinge?

Befolkningsstatistik fördelat per samhälle

Orter Folkbokförda Män
Nödinge 6 057 3 036
Nol 3 609 1 839
Alafors 2 189 1 122
Starrkärr, Kilanda och Ryd 1 937 1 006

Hur många bor i Nol?

Nödinge-Nol är en tätort i Västergötland och centralort för Ale kommun i Västra Götalands län….Nödinge-Nol[redigera | redigera wikitext]

Nödinge-Nol
Tätort
Area 863 hektar (2018)
Folkmängd 11 476 (2020)
Befolkningstäthet 13,298 inv./hektar

Vad betyder Nödinge?

Namnets betydelse ur ordet ’bäver’. Nösjön – eller ”Nöte Sjön” både 1654 och 1656, med betydelsen ’nöt’ = boskap. Orre kärr – även Öresjö 1825, eller ”Örekärn”. Förledet Öre- av ordet ’ör’, som betyder ’grus’, och som förvanskats till ’orre’.

Hur är det att bo i Nödinge?

De tycker att det är ett bra ställe att bo på. Sedan hade jag inte hört mycket om Nödinge, men det var främst här vi ville bo. Vi ville inte bo mer norrut och vi ser det som en bra investering att flytta hit eftersom att det händer så mycket i Nödinge och i hela Ale.

Hur många bor i hålanda?

I Hålanda bor ca 750 personer. Med Kooperativ förskola, ett rikt föreningsliv och väl fungerande kollektivtrafik har orten blivit ett naturligt och enkelt alternativ för barnfamiljer. Med omkring 5 mil till vart och ett av orterna i triangeln erbjuder Hålanda en lugn miljö i rimligt pendlingsavstånd.

Hur är det att bo i Nol?

– Jag har några kollegor som bor i Nol och Alafors. De tycker att det är ett bra ställe att bo på. Sedan hade jag inte hört mycket om Nödinge, men det var främst här vi ville bo. Vi ville inte bo mer norrut och vi ser det som en bra investering att flytta hit eftersom att det händer så mycket i Nödinge och i hela Ale.

Hur är det att bo i Älvängen?

– Här får du det bästa av tre världar, närheten till naturen, lugnet och tryggheten och Göteborg med alla möjligheter bara 20 minuter bort. Ett av Markus stora intressen är hästar. Det intresset delar han med sin flickvän Malin som också hon läser till läkare. Även Malin väljer att bo kvar i Älvängen.

Var ligger hålanda?

Hålanda socken ligger nordväst om Alingsås med Grönån i väster, Vanderydsvattnet i nordväst och Risveden i öster. Socknen har odlingsbygd i ådalen och är i övrigt en skogsbygd. Andra större insjöar i socknen är Hålsjön och Holmevattnet som båda avvattnas av Grönån samt Stavsjön.

Vilken dag kommer alekuriren?

E-Tidning. Sedan 1996 har lokaltidningen delats ut varje vecka till samtliga hushåll i Ale samt Lödöse och Nygård. Även alla företag i Ale och Lilla Edet kommun får Alekuriren med posten varje vecka.

Share this post