Ny

Nar anvander man skeddrag?

När använder man skeddrag?

Ett skeddrag finns i många olika former, färger och utseenden men det är viktigt att testa vad som fungerar i just den sjö du fiskar i. Skeddrag erbjuder ett mer avslappnat fiske, när den väl hamnat i vattnet krävs inga större ansträngningar för att dra till sig fiskarna. För det mesta sköter den sig självt.

Vad heter olika fiskedrag?

Fiskedrag är oätliga beten som används inom sportfiske för att locka fiskar att bita i kroken. De vanligaste typerna är skeddrag, wobbler, spinnare och jigg.

När använder man wobbler?

Det vanligaste är att man fiskar med wobbler på ett kastspö eller att man har det i drag efter en båt och det bästa är då man ror. Wobblern kan vara ledad eller icke ledad samt att de kan ha så kallade rasselkulor för att skapa ljud som kan locka rovfiskar.

Vad ska man ha för drag?

Olika beten för spinnfiske Stora breda skeddrag passar för gäddfiske, långsmala, kompakta drag är lämpliga för havsöring och näbbgädda, riktigt små drag funkar för fjällöring, röding och regnbåge. Vobbler liknar i regel en fisk och har en haksked som gör att den dyker och simmar vid invevning.

Är skeddrag bra?

Ett väl designat skeddrag sjunker inte som en sten utan wobblar eller fladdrar medan det sjunker och lockar då ofta hugg. Ge därför noga akt på linan och ge mothugg vid minsta indikation på att något påverkar draget, detta eftersom du med slaklina inte känner i spöt om en fisk när där och nafsar.

Vad ska man ha för drag till öring?

Om öring jagar på insekter kommer flugor och spinnare vara det bästa valet. Om du inte fiskar med en flugspö, kan du alltid försöka med bomber och fluga eller använda en hängande fluga ca 20 cm över draget. Ett annat knep är att agna draget eller spinnaren med maggot eller mask.

Hur djupt går wobbler?

Det viktigaste för djupgående wobblers är att nosskeden är mycket stor med bred yta, och vinkeln ska vara ganska brant. En sådan här kan dyka tre till fyra meter djupt. När man handskas med wobblers med stora nosskedar ska man minnas att dragets simning blir ganska häftig, vilket inte alltid är bra för fiskarna.

Hur undviker man bottennapp?

Räkna gärna långsamt medan det sjunker. Hinner du räkna till åtta så kan du nästa kast börja inspinningen när du kommit till sju (så slipper du riskera ett bottennapp). Ta inte hem draget i jämn takt utan stoppa inspinningen då och då för att låta det sjunka mot bottnen (sk spinnstopp).

Share this post