Populära

Nar ska man anvanda SpaChock?

När ska man använda SpaChock?

SpaCare SpaChock är ett klorfritt chockmedel som du ska använda för att syresätta och desinficera grumligt badvatten och som resultat av detta kan ni efter kort tid bada tryggt igen. Du ska välja Spa Chock om du vill ha en klorfri och snabb chockbehandling som dessutom är luktfri.

Hur mäter man aktivt syre?

Du bör regelbundet mäta syre, pH och alkalinitet. Den reagens du testar med ska aldrig kontamineras med något, ta inte i reagenstablett eller liknande med fingrarna. Läs av värdet inom en minut för att visa så korrekt värde som möjligt. Mini Pool-Tester, pH & aktivt syre (art.

Hur lång tid tar det att Chockklorera?

Vänta 6 timmar med att bada efter en chockklorering, mät för säkerhets skull klorvärdet. Om spabadet inte används på ett tag: tillsätt 3-6 tsk per vecka (om du reser bort en längre tid: använd Spa Klor Tabs 20g eller Spa Brom Tabs 20g i en doseringsflottör). Användning: Lös först upp Spa Klor i en hink med vatten.

När ska man Chockklorera spabad?

Om det skulle lukta mycket klor i ditt spa och teststickorna visar att det inte finns klor i vattnet, då kan kloret ha blivit ”bundet”, dvs. kloraminer. Då måste man chockklorera för att kloret skall verka eller så får man byta vattnet.

Hur fungerar aktivt syre?

Som klorfritt alternativ kan aktivt syre användas som desinfektionsmedel. Produkten OxyChock är ett granulat som avger syre (aktivt syre) vid upplösning i vatten. Det är den höga halten av syre som dödar bakterierna. I motsats till klor försvinner det snabbt från vattnet igen.

Hur ofta ska man Chockklorera spabad?

Vänta ca 2 min innan ni går i och badar. Utöver ovanstående instruktioner så rekommenderar vi att du utför en chockklorering (3 tabletter per 1000 liter för att uppnå ett klorvärde över 3,0 ppm) minst en gång per vecka. Detta för att säkerställa ett helt bakteriefritt badvatten över tid.

Share this post