Allmänning

Hur undviker man hamstring?

Hur undviker man hamstring?

Ett flertal studier har indikerat att excentrisk träning under stor förlängning av hamstrings kan vara ett sätt att förebygga hamstringsskada. Den bakomliggande teorin bygger på att man genom att träna hamstrings under stor förlängning kommer att klara av större belastningar när muskulaturen är utsträckt.

Varför ska man träna baksida lår?

Funktionen för baksida lår/hamstrings är att böja i knäleden , sträcka i höftleden och inåt och utåtrotera i knäet. Den hjälper också till att stabilisera knäet vid till exempel gång och löpning. Himla viktig muskel!

Varför är det viktigt att träna baksida lår?

Det har visat sig att om musklerna på baksida lår är mindre än 65 % så starka som musklerna på framsidan, liksom om ena benets muskler är mer än 10 % svagare än det andra så ökar risken markant för skador. Nedsatt rörlighet anses också vara en riskfaktor för att dra på sig skador i muskulaturen.

Hur får man bort en sträckning i baksida lår?

Akuta skador behandlas genom RICE-principen: Rest, Ice, Elevate and Compress. De första dygnen rekommenderar vi att du låter den skadade muskeln vila. Du kan fortfarande med fördel leva som normalt med vardagssysslor, men låt bli att sätta större krav till muskeln som att träna – det kommer förvärra skadan.

Är det farligt att träna med muskelbristning?

Låt bli att belasta den skadade muskeln under några dagar, men fortsätt att röra på den. Det gör att blodcirkulationen i muskeln ökar och skadan läker fortare. Det är viktigt att du tränar upp muskeln igen innan du börjar med de aktiviteter du höll på med innan bristningen.

Varför är det bra att träna knäna?

Då vet du hur påfrestande det kan vara. Men lyckligtvis finns det mycket du själv kan göra för att lindra dina artrossmärtor. En viktig del i behandlingen av artros är att öka ledens rörlighet genom träning för knät.

Varför gör man knä övningar?

Övningar för att stärka knäna handlar egentligen om att träna de muskler som finns runt om knäet. Visste du att det finns både lårmuskler och muskler i vaden som sträcker sig över knäleden? Att träna upp musklerna kring knäet gör att de blir ännu bättre på att hålla leden i en bra position under alla rörelser.

Share this post