Allmänning

Hur valkomnar man gaster?

Hur välkomnar man gäster?

Hur du kan börja med att ge den bästa upplevelsen Om du inte har möjlighet att göra det själv, be någon annan vara på plats och välkomna gästerna å dina vägnar. Erbjud något att dricka och kom med vänliga gester – Erbjud dig att ta besökarnas jackor eller paraplyer. Erbjud dem ett glas vatten, eller kaffe/te.

Får gäst att stanna?

Svar: Det finns en gammal etikettsregel som säger att vid ett kalas med enbart middag och utan dans stannar man ca fyra timmar. Är det en middag med dans och som dans kan man jämställa spel, sysselsättning eller annat underhållande. Då rekommenderas man som gäst att lämna efter ungefär sex timmar.

Vilken tid bjuder man på middag?

Tid för middagen är klockan 19.00, 19.30 eller 20.00. En ganska vanlig tidpunkt, men aldrig tidigare på dagen. Den omfattar såväl skriftlig inbjudan, som klädkod och bordsplacering.

Vad ska man ha på sig på en middag?

Kläder för vänskapliga middagar På en vanlig restaurang där man äter lunch eller kanske middag med vänner kan man bära i princip vilka kläder som helst. En snygg tröja från Kenzo herr fungerar bra tillsammans med ett par hela och rena byxor. Även kvinnliga gäster kan ha klänning, tröja, byxor eller kjol på sig.

Vad kan man göra när man har gäster?

Bjud då på en välkomstdrink, lite tilltugg som nötter eller frukt och utbringa en skål. Håll det enkelt med champagne eller vin till de stora och saft till de små, eller bjud på någon smaskig drink om du vill lyxa till kvällen lite.

Vad bjuder man Gäster på?

Vad kan förberedas, vad måste göras tidigt på festdagen, och vad måste göras precis när gästerna kommer? Tänk också ut sådant som kan fylla ut buffén så att den känns extra generös, till exempel nötter, chark, ost, frukt och grönt. Här kan du läsa mer om hur du bygger bästa ost- och charkbrickan.

Hur kan jag visa gott värdskap i mötet med gäster?

Värdskap är att vara tydlig med vad gästen kan förvänta sig, vilket ställer krav på att vår kommunikation måste vara begriplig. I mötet med människor behöver vi ibland vara kreativa och lösa situationer som uppstår, så att de vi möter känner att vi bryr oss.

Share this post