Allmänning

Vad ska jag gora att fa bort plack?

Vad ska jag göra att få bort plack?

När saliv, mat och vätskor kombineras producerar de bakterieavlagringar som samlas där tänderna och tandköttet möts. Plack innehåller bakterier som producerar syror som attackerar din tandemalj och kan skada ditt tandkött. Utan behandling kan skadan bli permanent.

Hur får man bort plack från tänderna?

Det är därför viktigt att du borstar tänderna och göra rent mellan tänderna varje dag. Du behöver använda tandtråd, tandstickor eller mellanrumsborstar för att inte få tandsten mellan tänderna. Det går ofta att borsta bort mjuka lager av bakterier under de första två till tre veckorna efter att de har bildats.

Hur tar man bort plack på tänderna?

Genom att borsta tänderna noggrant och regelbunden användning av tandtråd håller du tänderna fria från bakterier. Det enda du behöver göra om du vill förebygga plack som upptäcks i tid är att borsta tänderna i två minuter två gånger om dagen och använda tandtråd en gång om dagen.

Kan man ta bort tandsten med bikarbonat?

Genom att borsta tänderna med bikarbonatspulver och vatten slipar du bort beläggningar och fläckar som sitter på tandytan. Det kan vara väldigt effektivt och även ta bort beläggningar som sitter hårt fast.

Kan man ta bort plack själv?

Du kan inte ta bort tandsten själv utan betydande risk att skada tänder och tandkött. Det du möjligtvis kan göra med dylika kit är att ta bort plack, men det görs bäst med en tandborste och tandtråd vid den dagliga tandborstningen. Tandsten är förhårdnad plack som tar tid på sig att härda och sedan sitter som berget.

Vad löser tandsten?

Det bildas lager av bakterier på dina tänder hela tiden. Det är därför viktigt att du borstar tänderna och göra rent mellan tänderna varje dag. Du behöver använda tandtråd, tandstickor eller mellanrumsborstar för att inte få tandsten mellan tänderna.

https://www.youtube.com/watch?v=iFC-W4hQi7E

Share this post