Rekommendationer

Vilken vateperoxid ska man ha?

Vilken väteperoxid ska man ha?

Vilken väteperoxid ska jag välja? Väteperoxid finns i styrkorna 1,9% till 12%. Beroende på vilken grundfärg du har och vilken färg du vill uppnå väljer du styrka. Vi rekommenderar Dusy’s väteperoxid som är både prisvärt och omtyckt.

Vad är oxidationsmedel frisör?

Det vanligaste oxidationsmedlet som används i oxidationshårfärg är väteperoxid. Oxidationsmedlet har två funktioner, att: oxidera färgämnena till ett färgat komplex i håret, bleka hårets existerande pigment.

Vilka funktioner har oxidationsmedel?

Oxidations- och reduktionsmedel Ett oxidationsmedel är ett ämne som tar upp elektroner, och därigenom får andra ämnen att oxideras. Ett reduktionsmedel är ett ämne som ger bort elektroner, och därigenom får andra ämnen att reduceras.

Vilket pH värde har väteperoxid?

Väteperoxid 19%

Blandbarhet Densitet Farligt gods
Förpackning pH Övrigt
20 L 2-3 Oxiderande
Form Enhet
Flytande Liter

Vad innebär hårets kondition?

Hårets kondition kommer främst från insidan, vilka näringsämnen det får med sig när det växer från hårroten. Mår du inge bra så mår håret inge bra. Hår, hud och naglar är det som tar stryk först när kroppen mår dåligt och börjar spara in resurser.

Vad är oxidativ färgning?

Det finns olika typer av hårfärgprodukter: oxidativa (kallas ofta permanenta) dominerar marknaden, icke-oxidativa (kallas bland annat tillfälliga, toning, semipermanenta) är mindre vanliga. Mer än 35 starkt eller extremt allergiframkallande hårfärgämnen används i hårfärgprodukter på den svenska marknaden.

Hur fungerar Permanentvätskan?

Permanentvätskor för privat bruk kallas hempermanent. Permanentvätska innehåller oftast någon form av alkalisk vätska blandat med tioglykolsyra. Då hår består av flera lager och det yttre öppnas av bland annat alkaliska vätskor och alkohol innehåller de flesta kem-tekninska hårprodukter någon av dessa.

Varför sker Redoxreaktioner?

Redox (kortform för reduktion-oxidation-reaktion) är det kemiska fenomen vid vilket oxidationstalen hos atomer förändras. Vanligtvis sker detta genom att en eller flera elektroner förflyttas från en atom till en annan. Oxidation är fenomenet att en atom, molekyl eller jon avger en eller flera elektroner.

Share this post