Frågor

Vad ar veckostadning?

Vad är veckostädning?

Exempelvis så kan du ofta få veckostädning varje vecka, varannan vecka eller var fjärde vecka hos olika städfirmor. En veckostädning är en städning som utförs ofta en gång i veckan för att hålla hemmet rent och underlätta storstädningar som ska utföras några gånger per år.

Hur gör man ett städschema?

Börja använda städschemat

  1. Dela upp städningen i uppgifter som ska utföras varje dag, en gång i veckan och en gång i månaden.
  2. Till de dagliga uppgifterna hör att ställa i ordning och ta hand om smutstvätt och smutsiga ytor.
  3. En gång i veckan bör du rengöra apparater, golv och rum som badrummet.

Hur städar man efter Covid?

Vid städning ska man använda ett milt alkaliskt universalrengöringsmedel. I sanitetsutrymmen kan städningen effektiviseras genom användning av desinfektionsmedel. Händerna ska skyddas med handskar när ytorna rengörs. Efter städningen ska handskarna antingen tvättas omsorgsfullt och torkas eller bytas ut mot nya.

Vad ingår i hemstädning?

Vanliga moment som ingår är till exempel dammsugning, dammtorkning, tömning av papperskorgar, avtorkning av vitvaror och rengöring av badkar. Titta igenom de olika företagens specifikationer och fundera på om du vill ha hjälp med något extra, såsom bäddning av sängar, strykning av kläder eller fönsterputsning.

Vad ingår i veckostädning hemfrid?

Vad behöver jag ha hemma när ni städar? I abonnemanget för Veckostädning ingår alla våra egna miljömärkta städmedel samt trasor, moppar och moppstativ. Vi använder din dammsugare och två hinkar som du tillhandahåller.

Hur gör man en storstädning?

Förutom att städa inifrån och ut bör du som vanligt städa uppifrån och ner. Du kan faktiskt börja din storstädning med att damma tak, lampor, höga hyllor och ovanpå dörrar och dörr- och fönsterkarmar. På det viset ramlar inte damm ner senare. Samma sak gäller när du till exempel dammar i bokhyllan.

Vad gäller om man varit sjuk?

Stanna hemma för att inte smitta andra Stanna hemma från arbetet, skolan, förskolan och andra aktiviteter om du är sjuk och har symtom som kan bero på covid-19. Exempel på symtom är halsont, snuva, feber eller hosta. Rekommendationen om att stanna hemma gäller alla åldrar.

Share this post