Populära

Vilka typer av traning finns det?

Vilka typer av träning finns det?

Olika typer av träning

  • Konditionsträning. Med konditionsträning menas den typ av träning som förbättrar hjärtats, blodomloppets och lungornas funktion att transportera syre samt musklernas förmåga att använda syret.
  • Styrketräning.
  • Rörlighetsträning.

Vilket träningsprogram är bäst?

Styrketräning med både kort (60 sekunder eller kortare) och lång (längre än 60 sekunder) setvila kan vara effektivt när målet är att bygga muskler. Att vila längre än 60 sekunder mellan seten kan vara att föredra eftersom det tillåter utövaren att utföra ett större arbete (högre volym).

Vad är en Träningsteori?

Den övergripande principen i träningsteori är att använda en process av biologisk anpassning (principen om prestationsstegring, ”superkompensation”). Kortfattat innebär det att vi ökar träningsbelastningen successivt där kroppen anpassar sig och därigenom förbättras prestationen.

Vilka Styrketränings zoner finns det?

Ett sätt att dela in styrketräningen utifrån den effekt som träningen ger är i fyra olika zoner. Det som skiljer sig åt i de olika zonerna är hur tunga vikterna är, hur många repetitioner och set som utförs samt hur lång vilan mellan seten är.

Hur mycket ska man träna för att se resultat?

Med ett bra träningsupplägg med olika tunga pass och bra variation på upplägget kan du träna sex gånger i veckan och få kanonresultat! Men för de flesta, framför allt om man är ny på träning, är två eller tre styrkepass i veckan tillräckligt.

Hur man lägger upp ett träningsprogram?

Ett bra och effektivt sätt att lägga upp passet på, är att träna två övningar samtidigt. Detta innebär att du tränar ett set i den ena övningen samtidigt som du vilar i den andra. Detta ger passet ett högre tempo (se nästa stycke) än att träna övningarna en efter en och träningen blir på så vis mer effektiv.

Share this post