Allmänning

Hur fyller man i tidrapport Alfakassan?

Hur fyller man i tidrapport Alfakassan?

Det är viktigt att du fyller i alla dagar, inklusive lördag och söndag. Dina tidrapporter skickar du in via vår e-tjänst Mina sidor. Utbetalningar sker vanligtvis på torsdagar. När du har fyllt i din tidrapport kan du skicka in den senast på måndagen veckan efter för att kunna få utbetalning på torsdag samma vecka.

Kan inte ta arbete A kassa?

För att ha rätt till ersättning från a-kassan måste du kunna ta arbete. Vill du resa bort eller bara ta ledigt från arbetssökandet ett tag innebär det att du inte har rätt till någon ersättning från oss. Du ska rapportera kan inte ta arbete på tidrapporten de dagar du inte kan eller vill arbeta.

Hur lång är handläggningstiden Alfakassan?

Väntetid är tiden från att vi har tagit emot din första tidrapport till att du får utbetald ersättning från oss. Väntetiden presenteras som ett medianvärde per månad. I februari var väntetiden hos Alfa-kassan 4 veckor. Vänligen observera att väntetiden för EU- och omprövningsärenden kan vara längre.

Vad är en tidrapport?

Tidrapporten är en ansökan om ersättning hos a-kassan, där du rapporterar in uppgifter om vad du gjort varje dag. Du redovisar en vecka i taget. När du blir arbetslös och anmält dig som arbetssökande på Arbetsförmedlingen behöver du rapportera din tid för att ansöka om ersättning.

Vad är tidrapportering A kassa?

På tidrapporten fyller du i vad du gjort varje vecka så att vi kan betala ut ersättning till dig. Det är viktigt att du lämnar rätt uppgifter. När du redovisar att du är arbetslös intygar du att du kan och vill ta arbete. Om något hindrar dig från att arbeta, exempelvis om du är sjuk, behöver du redovisa det i stället.

När ska man Tidrapportera?

För att få ersättningen utbetald ska man tidrapportera i Mina sidor när veckan har passerat – alltså tidigast på söndag kväll. Tidrapporten får max vara 9 månader gammal. Vi betalar ut ersättning på torsdagar och för att man ska få pengarna samma vecka måste man tidrapportera senast måndag kväll.

Hur ofta Tidrapportera a-kassa?

När får man utbetalning från Alfakassan?

Utbetalningar sker vanligtvis varje torsdag. För att du ska få en utbetalning ska du skicka in din tidrapport till oss senast måndag samma vecka.

Hur mycket får man i ersättning från Alfa-kassan?

Grundersättningen höjs från tidigare 365 till maximalt 510 kronor per ersättningsdag. Den inkomstbaserade ersättningen höjs från tidigare 910 till maximalt 1200 kronor de första 100 dagarna. Höjningen gäller för ersättningsdagar som betalas ut för perioden 13 april 2020 – december 2022.

Hur ofta ska man Tidrapportera?

Om man får betalt per klocktimme ska varje arbetad timme tidrapporteras. Får man betalt per arbetad lektion ska man ta reda på om det finns en omräkningsfaktor som arbetsgivaren använder. Om det gör det ska man räkna om antalet lektioner till timmar på tidrapporten.

Måste man Tidrapportera?

Du ska även fylla i på tidrapporten om du varit hemma med vård av barn. Även om du tar ut föräldrapenning på lördag och söndag ska du fylla i det på tidrapporten. Om du har graviditetspenning fyller du även här i rutan för föräldrapenning.

Share this post