Allmänning

Var Jansson i Grona hund?

Var Jansson i Gröna hund?

Livet är som en påse, tomt och innehållslöst om man inte fyller det med nåt, sa pastor Jansson i revyn Gröna hund 1962.

Var spelades Gula hund?

Gula hund var en revy av Hans Alfredson och Tage Danielsson. Den hade premiär på Chinateatern (därav färgen i namnet) i Stockholm 5 juni 1964. Revyn var AB Svenska Ords första stora produktion på en reguljär revyteater (efter Gröna Lund och Berns) och en stor publikframgång.

Varför kommer ni inte när jag ringer?

Det mest kända numret från revyn är Hasse Alfredsons monolog ”Ringaren” om Pastor Jansson (”Varför kommer ni inte när jag ringer”?). Det var också i denna revy som Alfredsons Lindeman-figur skapades, som ett improviserat inslag i en avdelning i revyn som hette Lekstuga.

Vad är en revy?

Revy är en teatertradition med anor från mitten av 1800-talet. Revy är en underhållningsform som består av en blandning av sång, musik, dans, sketch och monolog. Till kupletterna och sångerna används ofta kända musikstycken som försetts med nyskrivna texter. I sketcherna behandlas aktuella ämnen med satir och humor.

Var spelas falkenbergsrevyn?

Falkenbergsrevyn är Sveriges publikmässigt största nyårsrevy med årligen runt 25 000 besökare och den spelas på Falkenbergs Stadsteater.

Vad kostar biljetterna till falkenbergsrevyn?

Boka biljetter! BOKA HÄR! Biljetterna kostar 520 kronor styck.

Vilka medverkar i falkenbergsrevyn?

Ensemblen fick ett nytt tillskott i år då Linnea Lexfors gjorde entré som ersättare för Eva-Lotta Bernström som valde att inte medverka i vinter. Övriga medverkande i årets revy var Lena Petersson, Anna Bromee, Bernt Bengtsson, Andreas Sköld, Bengt Ivarsson, Beppe Wackelin, Håkan Runevad och Bertil Schough.

Var ligger falkenbergsrevyn?

Falkenbergsrevyn

Falkenbergsrevyn
Plats Falkenberg, Sverige
Tidigare namn Krogseredsrevyn
Typ Revy
Webbplats falkenbergsrevyn.se

Vem äger falkenbergsrevyn?

Revyn ägs och drivs av Bertil Schough, Håkan Runevad, Andreas Sköld och Magnus Wernersson med de förstnämnda på scen och den sistnämnde som producent. Falkenbergsrevyn är Sveriges publikmässigt största nyårsrevy med årligen runt 25 000 besökare och den spelas på Falkenbergs Stadsteater.

Share this post