Allmänning

Vad dog Andreexpeditionen av?

Vad dog Andreexpeditionen av?

Dödad av isbjörn Enligt hennes undersökning avled de tre expeditionsmedlemmarna bara några få dagar efter att de nått Vitön i oktober 1897.

Vad hette Andrés luftballong?

Andrées polarexpedition var ett försök av den 42-årige upptäcksresanden och ingenjören Salomon August Andrée att resa över Arktis med vätgasballongen Örnen. Deltagarna i expeditionen var, förutom Andrée själv, Knut Frænkel, 27 år, och Nils Strindberg, 24 år.

Var dog Andrée?

oktober 1897Salomon August Andrée / Dödsdatum

Var landade Andrée?

Andrées planer för sin ballongfärd passar väl in i tidens mönster. Han tänkte att den skulle börja på Svalbard, gå över Norra ishavet till Berings sund för att landa i antingen Alaska, Kanada eller Ryssland sedan resenärerna passerat nära eller rakt över Nordpolen.

Hur långt flög Örnen?

Det innebar att 630 meter släplinor som vägde 535 kg bars upp av ballongen, medan 370 meter med vikten 315 kg skulle släpa mot isen/vattnet. Eftersom linorna förlorades strax efter starten kom barlastvikten, som släpade mot marken, att minska och ballongen fick en högre höjd.

Vem slutade sin resa på Vitön?

Andrées polarexpedition (1988) Andrées polarexpedition 1897 slutade i tragedi och först 1930 hittades de sista resterna av lägret på Vitön.

Var ligger Vitön?

Vitön (norska: Kvitøya) är en ö i Svalbard. Den ligger i Barents hav öster om Nordaustlandet och är nästan helt täckt av is och isfri endast på väst- och nordpunkterna. Ön har en area på 682 km².

Vart kom andre?

Andrées polarexpedition var ett försök lett av ingenjören Salomon August Andrée att 1897 resa över Arktis med vätgasballongen Örnen. Andrée och de övriga deltagarna, Knut Frænkel och Nils Strindberg, omkom under expeditionen och deras kvarlevor hittades först år 1930 på Vitön av en norsk expedition.

Vad fann man på Vitön 1930?

Share this post