Ny

Vart kommer tamburinen ifran?

Vart kommer tamburinen ifrån?

Tamburinen som från början kommer från Asien har använts i Europa sedan antiken. Grekerna och Romarna använde tamburinen för ackompanjemang till dans och spel. I början på 1800-talet började man använda tamburinen inom den klassiska musiken och inom militärmusiken.

Hur gammal är tamburin?

Tamburinen är mycket gammal och den kan spåras tillbaka till antika civilisationer såsom den grekiska och kinesiska. Under 1700-talet började kompositörer använda den i operor och andra verk, men det skulle dröja till romantiken (ca 1820-1910) innan den blev riktigt populär.

Vad är tamburin för slags instrument?

Tamburin (eller baskisk trumma) är ett slagverkinstrument som består av en rundad träram med skinn fastspänt över den.

Hur spelar man tamburin?

Hur du spelar tamburin Det vanligaste användningsområdet för tamburinen är förmodligen att den skakas alternativt slås mot höften/benet som ackompanjemang i ett musikframförande. För denna funktion finns runda metallplattor fästade i enkla eller dubbla par runt trumman, vilka klingar mot varandra när tamburinen skakas.

Hur mycket kostar en tamburin?

Enklare tamburiner med skinn kostar runt hundra kronor och liknande pris gäller på tamburiner utan skinn.

https://www.youtube.com/channel/UCFxwwDBGhb-5pM-manYkQ_g

Varför ser kaktusen ut som den gör?

Nästan alla kaktusar har taggar. De kan vara långa och vassa eller tunna och mjuka som hår. I naturen ger taggarna skydd mot betande djur och skuggar mot solen. Taggarna sitter på små knölar, areoler, som är korta sidogrenar.

Vilket slagverksinstrument från orkestern är också en del av trumsetet?

Marimba, xylofon, vibrafon och klockspel är de vanligaste. Annat slagverk: Kan förutom trumset vara pukor, virveltrumma, bastrumma, tomtoms, bongos, congas, timbales och olika småinstrument till exempel koklockor, claves, shakers med mera.

Vilken instrumentgrupp tillhör maracas?

Maracas klassas som enkla idiofoner och traditionellt har dess innanmäte fruktkärnor från torkad Higueira-frukt. Skalet kunde bland annat skapas av kokosnöt. Idag görs de förstås i alla möjliga material.

Share this post