Allmänning

Hur anvander man Rokelsekol?

Hur använder man Rökelsekol?

Tänd kanten av den med en tändsticka eller en tändare, eller lägg en ny bit över en redan antänd. Rökelsekolen kommer sedan att gnistra över dess yta. När kolen glöder kan små mängder av örter eller hartser placeras på den i cirka 1-2 timmar.

Hur gör man en rökelse?

Ett bra tips är att börja med de torraste och mjukaste, som rosenblad och rosmarin. Sedan tar man torkade bär och sist hartserna, eftersom de lätt klibbar fast i morteln. Det här är den enklaste formen av rökelse. Man lägger lite av pulvret på ett glödande kol.

Hur länge brinner rökelse?

Tänd en rökelsepinne och låt brinna någon minut. Släck lågan genom att skaka bort den, och lägg den rykande pinnen i ett eldsäkert kärl. Låt doften sprida sig i rummet. När du vill släcka rökelsen kan du doppa den i vatten eller mot eldfast material till det slutar att ryka.

När man använder rökelsekol behöver man tänka på att det blir varmt när man placerar kärlet. Där det finns nät kan man lägga på kolet direkt. I skålarna behövs rökelsesand som kan köpas separat. Tänd kolet och vänta tills en grå yta uppstår, lägg sedan önskad substans på kolet.

Hur doftar Frankincense?

Du vet kanske redan att Frankincense har en väldigt speciell doft: balsamisk, söt, honungsliknande och träaktig. Den balsamiska doften kommer från den naturliga beståndsdelen alfapinen. Det är verkligen en doft man förälskar sig i på en gång när den fyller rummet eller används som parfym och den varar i flera timmar.

Hur använder man Frankincense olja?

  1. Användning.
  2. Inhalation: Lägg 4-6 droppar eterisk olja i en skål med ångande varmt vatten.
  3. Massage: Blanda 2-3 droppar eteriska oljor i 3 msk basolja.
  4. Vaporisation: Lägg 2-4 droppar olja på en aromasten eller diffuser.
  5. Observera: Applicera inte oljan outspädd på huden.

Hur använder man Palo Santo?

Ta upp din Palo Santo i vänster hand, tänd på i ena änden och låt den brinna en liten stund. Skaka bort lågan och låt röken sprida sig i rummet.

Share this post