Allmänning

Nar utspelar sig Wuthering Heights?

När utspelar sig Wuthering Heights?

Handling. Berättelsen tar sin början 1801 när Mr Lockwood anländer till området för att hyra Thrushcross Grange av Mr Heathcliff, ägaren av närliggande Wuthering Heights. Mr Lockwood tvingas på grund av dåligt väder tillbringa en natt på Wuthering Heights.

Var utspelar sig Wuthering Heights?

På godset Wuthering Heights i norra England sitter avundsjukan och missunnsamheten i väggarna. Romanen utspelar sig under många år och börjar med Catherine Earnshaws barndom tillsammans med hittebarnet och adoptivbrodern Heathcliff.

Vilka är Heathcliff och Catherine?

Hittebarnet Heathcliff har svårt att finna sin plats i familjen och slits mellan hatet till fosterbrodern Hindley och den uppslukande kärleken till fostersystern Catherine. Men tiden ska skilja dem åt. När mr Earnshaw dör och Catherine gifter sig med en barndomsvän blir hämnden Heathcliffs enda mål i livet.

Hur många sidor är svindlande höjder?

Skickas inom 1-2 vardagar. Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner….E-bok.

Format Pocket
Antal sidor 439
Utg.datum 2010-01-04
Förlag Bonnier Pocket
Översättare Birgit Edlund

Vad är budskapet i svindlande höjder?

Svindlande höjder är ingen roman: snarare är den ett åskådliggörande av ett raseri, en vitalitet som lever sitt eget liv bortom språket. Märkligt nog skrev Emily Brontë ingen fiktion under sitt sista år. Wuthering Heights publicerades i december 1847, och i december 1848 dog hon.

Vem spelade Heathcliff 1992?

Medverkande

Juliette Binoche Cathy/Catherine
Ralph Fiennes Heathcliff
Janet McTeer Ellen Dean
Sophie Ward Isabella Linton
Simon Shepherd Edgar Linton

Har nått svindlande höjder?

Svindlande Höjder har nått kultstatus inom 1800-talets litteratur och det är inte svårt att förstå varför. Den är enligt många, och enligt mig själv, en av de mest eller kanske den mest framstående och tidlösa romantiska roman…

Varför ska man läsa Svindlande höjder?

Svindlande höjder är galen, hysterisk och väldigt gotisk med inslag av gengångare, mörka hedar och gamla kyrkogårdar med förfallna kyrkor som sätter tonen för det absurda. Karaktärerna är från vettet, minst sagt, och beter sig som om de vore besatta. Alla är dock inte lika galna.

Vilken epok tillhör Svindlande höjder?

upplevelser vilket sammanstrålar med romantikens idéer. utmärkande för denna epok. Romantikens litteratur hade även en mörkare sida vilket namngavs som skräckromantik.

Vilken epok tillhör Emily Brontë?

Kända författare och böcker från realismen är t. ex. Gustave Flauberts Madame Bovary, Emile Zolas Therese Raquin, Charles Dickens Oliver Twist, Emily Brontes Svindlande höjder, Mark Twain med Tom Sawyer och Huckleberry Finn och Fjodor Dostojevskijs Brott och straff från 1866.

I vilken ordning kommer epokerna?

teater, film

Forntiden Grekiska Antiken Medeltiden
Renässansen Upplysningen Modernismen

Vad är en epok inom litteraturhistoria?

Vad menas med litterär epok? Det som kännetecknar en litterär epok är att idéer och strömningar kan samlas inom en gemensam ram. Man skriver på ett tidstypiskt sätt och vissa tankegångar återkommer hos olika författare.

Hur många sidor har svindlande höjder?

Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner….E-bok.

Format Pocket
Antal sidor 439
Utg.datum 2010-01-04
Förlag Bonnier Pocket
Översättare Birgit Edlund

Share this post