Populära

Hur lang ar Lakstav tungpiercing?

Hur lång är Läkstav tungpiercing?

När kan man byta piercing i tungan? Längden på läkstaven är alltid längre än vad din tunga är tjock, detta för att tillåta svullnad och smycket kan bytas till en kortare stav när piercingen är läkt efter ca 4-8 veckor.

Kan tungan ruttna?

Tvärt emot populära rykten så kommer din tunga inte att tappa känsel, blöda för evigt, ramla ur, ruttna eller aldrig dra ihop sig.

När lägger sig svullnaden tungpiercing?

Tungan kan svullna ganska ordentligt under några dagar efter att du gjort din tungpiercing. Om detta sker så är det oftast som mest svullet dagen efter du piercat tungan. Svullnaden brukar gå ned ganska fort och efter några dagar så är du oftast bara öm i tungan. Tungan svullnar inte upp på alla.

Hur gör man rent tungpiercing?

Vid orala piercingar är det viktigt att hålla en god munhygien. Borsta tänderna morgon och kväll, och borsta även försiktigt på tunga och smycke (gäller främst vid tungpiercing och med en ny tandborste). Undvik Listerine och annan alkoholbaserad munskölj, då de är för starka och rubbar bakteriefloran i såret.

Hur tjock är en tungpiercing?

Staven vi använder till tungpiercing är 1,6 mm tjock och 18 mm lång. Efter ett par veckor är staven alldedes för lång och den rekommenderas att byta till en kortare för att undvika skador på tänderna. Vanligaste storleken att byta till efteråt är en 1,6 mm tjock stav som är 12 eller 14 mm lång.

Hur lång ska en Läkstav vara?

Hur går vi tillväga när vi gör en navelpiercing? När vi på India piercar din navel så använder vi oss av en nål som är 1,7 mm tjock och därefter sätter vi i en läkstav i titan som är 1,6 mm tjock och 12 mm lång. Staven är medvetet längre för att svullnad kan uppstå och utrymme ska finnas på staven.

Hur länge kan tungan vara svullen?

Tungan kan och brukar svullna en del de första 3-5 dagarna. Under dessa dagar rekommenderar vi att du äter som vanligt med undviker stark, surt och salt. Även ”klibbig” mat som gröt och potatismos.

När får man dricka alkohol efter att man tagit hål i tungan?

Det gör att läkningen tar längre tid och risken för problem under läkningen ökar avsevärt. Vi på TRIBE rekommenderar att du inte dricker alkohol på en, gärna två veckor efter att du har piercat dig.

Vad ska man tänka på efter tungpiercing?

Ta absolut inte bort sårskorpor med fingrarna! Försök att dra ned på rökning och undvik att tugga tuggummi eller leka med din piercing under läkningen. Undvik blöta kyssar och oralsex tills piercingen är läkt. Om du måste kyssa din partner, se till att hen rengör munnen först och rengör din egen mun efteråt.

Hur fort läker en tungpiercing?

Orala piercings som tunga, läppar och mouche läker snabbt och enkelt, ofta mellan 6 – 10 veckor, föutsatt att du sköter om dem. Smycke kan bytas efter läkning eller på rekommendation av din piercer, men bör aldrig tas ur under läkningen ens för korta perioder.

Share this post