Ny

Vilken att tillhor drottning Elizabeth?

Vilken ätt tillhör drottning Elizabeth?

Elizabeth II

Elizabeth II
Ätt Huset Windsor
Far Kung Georg VI
Mor Elizabeth Bowes-Lyon
Född 21 april 1926 Mayfair, Westminster, London, England, Storbritannien

Vem var kung innan drottning Elizabeth?

Georg VI (engelska: George VI), Albert Frederick Arthur George, på svenska Albert Fredrik Arthur Georg, född 14 december 1895 i York Cottage vid Sandringham House, Sandringham, Norfolk, död 6 februari 1952 på Sandringham House, var kung av Förenade kungariket Storbritannien och Nordirland och i personalunion Brittiska …

Varför ingen kung i Storbritannien?

Personalunionen mellan Storbritannien och Hannover som funnits sedan kung Georg I upphörde därför 1837. Drottning Elizabeth II besteg tronen därför att hon inte hade någon bror. Hennes far, Georg VI, ärvde tronen eftersom hans äldre bror, Edvard VIII abdikerade från den och han var den näst äldste brodern.

Hur är kungen släkt med drottning Elizabeth?

Och det är hennes smarta äktenskapspolitik som ligger bakom att kungen är brylling med drottning Elizabeth. Och att hans mamma och pappa prins Gustaf Adolf och prinsessan Sibylla både var sysslingar och bryllingar med varandra.

Hur är kungen släkt med drottning Margrethe?

Hon har två systrar: prinsessan Benedikte av Danmark som idag bor i Tyskland och Anne-Marie av Danmark som bor i London och är gift med den grekiska ex-kungen Konstantin II av Grekland. Drottningen är kusin (även brylling, trippel femmänning och mors femmänning) till den svenska regenten Carl XVI Gustaf.

Vem kallades Bertie?

Edvard VII. Albert Edvard av Saxe-Coburg & Gotha (kallad Bertie) föddes i London den 9 november 1841 som son till Storbritanniens drottning Viktoria (22) och prins Albert av Saxe-Coburg & Gotha (22).

Är Queen Elizabeth och prins Philip kusiner?

Prins Philip var en tredje kusin till drottningen, och föddes på Korfu åtta år efter mordet på sin farfar, kung George I av Grekland, den senare mördad av någon som sägs tillhöra en socialistisk organisation.

Share this post