Allmänning

Var vaxer applen i Italien?

Var växer äpplen i Italien?

I nordöstra Italien, i regionen kring staden Bolzano, finns ett av Europas mest prunkande odlingsområde. Här i Sydtyrolen odlas en tiondel av alla Europas äpplen. Men området utmärker sig inte bara med sin kvantitet utan den kvalitet som frukten härifrån uppvisar.

Vilket land kommer äpple från?

Malussläktet utvecklades förmodligen redan för 10 – 20 miljoner år sedan i de södra och centrala delarna av Kina. Dessa träd hade små frukter ungefär som rönnbär. De små ätliga kärnorna spreds med fåglar över hela norra halvklotet och vår vildapel är en efterkommande till dessa tidiga sorter.

Vad innehåller Äppelskal?

Äpplen, framförallt äppelskalet, innehåller flavonoider, kalium och rikligt med C-vitamin. C-vitaminhalten i olika äpplesorter kan variera från mindre än 2mg/100gram (Persikerött sommaräpple och Hampus) till över 40mg/100gram (Vit Vinterkalvill).

Finns det blåa äpplen?

Röda äpplen har färgämnet antocyanin i skalet, det finns även i bland annat blåbär och svarta vinbär. Antocyanin är en grupp färgämnen som ger röda, orange, violetta och blå färger.

När växer äpplen i Sverige?

I Sverige blommar äppelträdet med vita och rosa vackra blommor i maj och juni. När sedan äpplet blir moget beror på vilken sort det är, men skördetiden för äpplen håller i sig från slutet av sommaren och under hela hösten.

Vad kan man göra av Äppelskal?

Man ska ju försöka att inte slänga något så nästa gång ni gör äppelmos eller skalar barnens äpplen så torka skalen i stället . Jätte gott att ha på gröten, yoghurten eller bara äta som dom är. Vi lägger skalen på ett ugnsgaller. Sätt in dom i ugnen på 125 grader i ca en tim.

Kan man äta Äppelskal?

Äpple – motverkar cancer Äppelskalet kan halvera tillväxttakten för tarmcancerceller på grund av de många fytokemikalierna, visar ny forskning från Cornell University i New York. De mest hjärtvänliga fibrerna sitter i skalet – det vill säga de vattenlösliga, som sänker blodets nivåer av LDL-kolesterol.

Share this post