Trendig

Hur odlar man plocksallad?

Hur odlar man plocksallad?

Trivs i ett soligt, någorlunda vindskyddat läge med en lucker och mullrik jord som exempelvis Grönsaksjord. För sådd är radavståndet 25-30 cm och gallras sedan till ca 20 till 25 cm mellan plantorna. När du har sått din plocksallat får den aldrig torka ut. Vattenbrist gör att smaken blir besk och går tidigt i blom.

När växer sallad?

Sallat gror tidigt på våren och går att så direkt utomhus. Det går också bra att förgro fröerna inomhus och plantera ut när de vuxit upp. Viktigt är att vattna jorden ordentligt innan du sår fröerna. Fröerna behöver ljus för att gro, så undvik att täcka dem med ett tjockt lager jord.

När skörda plocksallad?

Om mittdelen av salladen börjar hårdna är det dags att skörda hela plantan, då förbereder sig nämligen plantan för blomning vilket ger beska blad. Odlar du rucola och plocksallad kan du plocka kontinuerligt, lite hur som helst av bladen och nya blad växer snart fram själva.

Hur mycket kostar plocksallad?

Jfr-pris 66.5 kr/kg.

Hur odlar man romansallad?

Vill du kunna skörda mycket sallad i din kruka under hela sommaren så kan du odla sallad i omgångar. Så romansallat och isbergssallat i små minikrukor. När du ser att salladen börjar komma upp sätter du ner plantorna i en större kruka där den får växa färdigt. Samtidigt sår du några nya frön i dina små minikrukor.

När så sallad i Pallkrage?

Salladsfrön går att så under hela säsongen och gror redan vid -5 grader, därför är den lämplig att så direkt i pallkrage eller trädgårdsland på våren. Hösten är också en bra tid för sallatsodling om vädret är gynnsamt, då är det fuktigare i luften och fröna har lätt att gro.

När kan man plantera ut romansallad?

Plantera ut när frostrisken är över, avhärda någon vecka. (Läs mer om att avhärda plantor.) Använd fiberduk i början, småttingarna tål en köldknäpp på ner till -3 grader. Plantera i samma nivå som de stått i krukan, sallaten slutar växa och ruttnar om den planteras för djupt.

Hur tidigt kan man så i Pallkrage?

Eftersom jorden i pallkragen är belägen lite högre upp blir den snabbare varm och du kan börja så i den redan tidigt på våren. Valmöjligheterna är många – de fröer du kan sätta i tidigt är allt från salladssorter till rädisor, palsternacka och ärtor.

Share this post