Trendig

Vad tjanar tobaksbolagen?

Vad tjänar tobaksbolagen?

Trots att en betydande del av försäljningspriset i butikerna består av skatter av varierande storlek i olika länder ger tobaksbolagen miljardvinster. En beräkning säger att den samlade vinsten är 170 miljarder dollar.

Hur många använder tobak i Sverige?

Det är mer än dubbelt så vanligt att män än kvinnor röker och/och eller snusar varje dag. Sammantaget är det 22 procent av befolkningen, 16 år och äldre, som röker och/eller snusar dagligen. Det innebär att ungefär 1,8 miljoner personer i Sverige röker och/eller snusar varje dag.

Hur stor är tobaksindustrin?

Tobak odlas i 125 länder på en yta av 4,3 miljoner hektar och sysselsätter 17 miljoner personer, främst i låg- och medelinkomstländer. Tobaksodling är extremt arbetsintensiv och eftersom tobaksindustrin betalar dåligt för tobaksbladen utförs arbetet ofta av obetalda familjemedlemmar.

Vilka är de starkaste cigaretterna?

Följande är de i Sverige förekommande:

  • Camel Filters (gul etikett/paket) Tjära 10 mg, Nikotin 0,8 mg, Kolmonoxid 10 mg.
  • Camel Original (utan filter, mjukt paket) Tjära 10 mg, Nikotin 1 mg, Kolmonoxid 9 mg.
  • Camel Blue (blå etikett/paket) Nikotinstyrka Tjära 8 mg, Nikotin 0,6 mg, Kolmonoxid 9 mg.

Kan man beställa cigg hem?

Nyfiken på att köpa och beställa cigaretter? Hos oss hittar du de flesta sorters cigaretter som finns på marknaden. Vi följer även utvecklingen och gör alltid vårt bästa för att utöka vårt utbud när nya sorter dyker upp på marknaden, så att vi ska ha ett så komplett sortiment som möjligt.

Vilket land odlar mest tobak?

Fattiga Malawi är det land i Afrika som odlar mest tobak. Där är 183052 hektar land upptaget av tobaksodling, en häpnadsväckande siffra med tanke på landets storlek. I Zimbabwe odlas tobak på 79917 hektar och världens största tobaksproducent, Kina, använder över en miljon hektar för tobaksodling.

Share this post