Ny

Nar ar det bast att fiska i Morrumsan?

När är det bäst att fiska i Mörrumsån?

Störst kommer först, och majfisket ger ofta 20-kilos fiskar. Om vattenföringen håller i, kan blanklaxfisket hålla i ända till midsommar. Bäst fiske på den tidiga blanklaxen har man i maj-juni på åns nedre sträckor. Framåt sommaren ökar chanserna kontinuerligt på åns övre sträckor.

Vad fångas i Mörrumsån?

Mörrumsån är känd bland sportfiskare i hela Europa, eftersom det vilda beståndet av lax gör fisket i ån unikt. Hit kommer årligen sportfiskare från när och fjärran i hopp om att fånga drömfisken.

När leker Laxen i Mörrum?

Det är en tomhet som infinner sig den 1 oktober i Mörrum, genast börjar nedräkni… Lördagen den 22 september kl. 10-17 står dörrarna till Laxens Hus öppna.

Är det fritt fiske i Vättern?

Du är välkommen att från strand eller båt meta, pimpla, spinn-, haspel- eller flugfiska. Detta handredskapsfiske får fritt bedrivas över hela Vättern. Vättern avgränsas i Motala av Storbron och i Karlsborg av Kanalbron samt i övrigt av räta linjer mellan de två yttersta mynningsuddarna av tillrinnande vattendrag.

När är det Laxsäsong?

Vi har några älvar och åar som är igång i april medans de flesta startar upp laxsäsongen först i maj.. Här på västkusten är det några som är igång.. Vi tar en titt på våra vatten och börjar norr ifrån och går söderut.. Säveån – premiär 1 maj och där finns lite nya regler för i år.

Hur lång är Mörrumsån?

Mörrumsån med sina 186 km är den längsta av åarna i Södra Sverige. Sträckan söderom Fridafors är världskänd. Här hittar vi den vilda laxens lekplats.

Var ska man fiska i Vättern?

I norra Vättern utbreder ett skärgårdsområde sig med 100-tals öar, sund och fjärdar. Längst norröver – i Alsen, söder om Askersund – är Vättern näringsrik och där finns det gott om gös, medan abborre och gädda är de vanligaste rovfiskarna i skärgårdsområdet.

Var får man fiska i Vättern?

Det är tillåtet att fiska från strand eller båt och meta, pimpla, spinn-, haspel- eller flugfiska i hela Vättern. Trollingfiske och dragrodd är tillåtet på allmänt vatten samt på enskild vatten utanför sk öppen strand. Läs mer om hur du sportfiskar rätt på Vättern.

När är laxen fredad?

Fredningstider. 1 oktober–31 mars.

Var startar Mörrumsån?

Mörrumsån är en å i Småland och Blekinge; den största av åarna som mynnar i Blekinge. Åns källflöde finns i trakten av Lindshammar på gränsen mellan Jönköpings och Kronobergs län. Ån rinner söderut och passerar bland annat sjöarna Madkroken (196 m ö. h.), Örken (188 m ö.

Share this post