Frågor

Vilka foljder blev det i kartan efter andra varldskriget?

Vilka följder blev det i kartan efter andra världskriget?

De ekonomiska följderna av andra världskriget är ofantliga och har påverkat flera av Europas länder ända fram till idag. Uppbyggnadskostnaden efter kriget blev enorm. Efter andra världskrigets slut låg stora delar av den europeiska kontinenten i ruiner och det kostsamma och mödosamma återuppbyggnadsarbetet inleddes.

Hur var det att leva under andra världskriget?

De speglar såväl oro, sorg och tragik som glädje och nöjen. Några beskriver livet som inkallad, förhållandet mellan militär och lokalbefolkning, skyddsåtgärder och frivilligförsvar, andra hur det var att leva i gränstrakter eller att komma som flykting till Sverige.

Hur påverkade andra världskriget modet?

Ransonering påverkade modeindustrin Krigsutbrottet 1939 ledde till ett avbrott i den normala modeindustrin, eftersom de flesta tillverkare övergick till att producera krigsmaterial. Ylle behövdes till filtar och uniformer, läder till marschkängor och silke till fallskärmar.

Vad blir resultatet av andra världskriget?

1945 – andra världskriget slutar… Tyskland kapitulerade strax därefter den 7 maj 1945. Kriget i Europa var äntligen slut. Kampen mellan Japan och USA i Stilla havet fortsatte dock i ytterligare några månader. I början av augusti 1945 släppte USA två atombomber över de japanska städerna Hiroshima och Nagasaki.

Hur var det att leva under andra världskriget i Sverige?

Sverige var neutralt under andra världskriget 1939-1945. Men för att bevara neutraliteten var landet tvunget att genomgå en svår balansgång. Det gällde att hålla sig väl med alla parterna i kriget.

Vilka följder hade andra världskriget?

För Tyskland blev andra världskriget ett stort nederlag. Hitler hade drömt om det stora Tyskland, som nu var mycket mindre än efter första världskriget. Dessutom delades Tyskland upp i två delar, Östtyskland och Västtyskland. Huvudstaden Berlin delades av den fruktade Berlinmuren, som sedan revs 1989.

Share this post