Ny

Vad heter alla meloner?

Vad heter alla meloner?

Ett urval av världens meloner

  • Vattenmelon.
  • Minivattenmelon.
  • Cantaloupe.
  • Honungsmelon.
  • Piel de sapo.
  • Galia.
  • Citrusmelon.
  • Svensk nätmelon.

Hur växer en melon?

Melon trivs i ett varmt klimat och bör därför odlas i växthus eller drivbänk. Det krävs ganska mycket plats för att odla vattenmelon med plantor som slingrar sig på marken. Du kan spara lite plats genom att binda upp plantorna.

Hur många olika meloner finns det?

Många sorters meloner Det finns mer än 1200 olika sorters vattenmeloner. Eftersom de odlas på så många olika platser i världen får de olika utseende och smak.

Vilket Växtsläkte tillhör melonen?

Melonkaktussläktet (Melocactus) är ett suckulent växtsläkte inom familjen kaktusväxter….Melonkaktussläktet[redigera | redigera wikitext]

Systematik
Underdivision Gömfröväxter Angiospermae
Klass Trikolpater Eudicotyledonae
Ordning Nejlikordningen Caryophyllales
Familj Kaktusväxter Cactaceae

Är Cantaloupemelon nyttigt?

Nyttiga fördelar Cantaloupemelonen är mycket kalorisnål och så är den full av C-vitamin – 300 g täcker hela ditt dagsbehov av det viktiga vitaminet. Du får också en massa kalium, som är bra för ditt blodtryck.

Vilken är den sötaste melonen?

Melon Orange Candy är söt som godis! Det är en gul honungsmelon med orange fruktkött. Med ett brixtal (sockerhalt) på 15 slår den det mesta i melonväg.

Hur sköter man Melonplantor?

Varva bokashi-kompost med löv, gräsklipp eller andra växtdelar i en tunna med hål i botten under våren. Toppa med jord och plantera melonplantorna i början av sommaren. Här växer det garanterat bra och efter skörd kan du klippa ner plantorna och odla ärtskott innan vintern.

Vilken melon är godast?

Det är också riktigt somrigt. Vilken melon du vill ta väljer du förstås själv, men allra godast blir det med de lite sötare varianterna som har fastare fruktkött, exempelvis honungsmelon, galiamelon eller nätmelon.

Vad är Galiamelon bra för?

Den söta galiamelonen är rik på kalk och A-vitamin och passar bra till exempelvis fet fisk och sallad. Den söta galiamelonen är bra för synen. Galiamelonen är en del av nätmelonfamiljen. Den är rund, har nätmönstrat gulaktigt skal och saftigt grönt kött med en mycket söt och kryddig bananaktig smak.

Share this post