Rekommendationer

Nar borjade man med fiskpinnar?

När började man med fiskpinnar?

I Sverige lanserades fiskpinnar 1956 av livsmedelsföretaget Findus, som hämtade idén från USA. Fiskpinnar och panerad fisk står för sex procent av svenskarnas fiskinköp (läst 2012). I Sverige brukar fiskpinnar ofta serveras med potatis eller potatismos och eventuellt citron eller någon sås, till exempel remouladsås.

Hur transporteras fiskpinnar?

Vi exporterar nära 20 000 ton årligen, säger Yichuan Gao, VD för ett stort fiskberedningsföretag till SVT. På fabriken i Qingdao tinas den frysta fisken upp i stora kar. Sedan fileas den för hand. En del av fisken paneras på plats i Qingdao för att sedan packas som fiskpinnar.

Vilken fisk gör man fiskpinnar av?

Hemma vid spisen steker man färdigt pinnarna och ger dem yta. Fisken i pinnarna vi äter är olika sorters vitfisk. Torsk var grunden till pinnarna men i dag är det ofta alaska pollock och sej som används till fiskpinnar.

Var kommer fiskpinnar ifrån?

Fish & Crisp Gourmetfiléer produceras i England. Våra Spröda Crispies, Glutenfria Frasiga Fiskfiléer, och Originalet Fiskpinnar tillverkas i Frankrike.

Vart kommer Findus fiskpinnar ifrån?

Den fångas utanför Norges kust och skickas till Kina, där den fi-leas. Därefter går den tillbaks till Europa, till Findus anläggning i norra Frankrike, där torsken delas i fiskpinnar, paneras och förfriteras. Sedan körs den till Sverige och ut i butik.

Hur blir fiskpinnar till?

Jorden runt på 80 dagar I en fiskberedningsfabrik i staden Qingdao beskriver SVT att fisken tinas i stora kar och sedan fileas, för att slutligen frysas in igen och skickas tillbaka. Ibland paneras den även på plats och säljs som fiskpinnar. Allt som allt tar det 80 dagar för fisken att åka dit och tillbaka.

Vilket land kommer torsk ifrån?

Torsk (Gadus morhua) är en fiskart i familjen torskfiskar som förekommer i norra Atlanten, från Nordamerikas östkust och vattnen utanför södra Grönland och kring Island till vattnen kring Brittiska öarna, norra Frankrike och Nordsjön.

Share this post