Blogga

Vad gor en skogskonsult?

Vad gör en skogskonsult?

Skogskonsulenter jobbar inom Skogsstyrelsen, en myndighet med ansvar för att landets skogar vårdas och brukas på ett uthålligt sätt och ger god avkastning samtidigt som den biologiska mångfalden bevaras.

Vad gör man som skogvaktare?

Skogsmästaren som ofta också kan kallas för skogvaktare arbetar med planering, utredning, utbildning, rådgivning, och råvaruanskaffning inom bland annat skogsägarförening, storskogsbruk, sågverk och skogsstyrelsen. Många skogsmästare har ledande befattningar och arbetar till exempel som distriktschef.

Vad gör en Skogsvetare?

Jobb för skogsvetare. Jägmästare, skogsvetare och skogsmästare är experter på att förvalta skog och ta tillvara på dess ekonomiska, ekologiska och sociokulturella värde. De finns främst på företag inom skogsbranschen, men även på universitet, högskolor och myndigheter.

Vad gör man som jägmästare?

Jägmästare är inriktad på att arbeta med skogliga frågor. De förvaltar skog med hänsyn till sociala, ekonomiska och biologiska aspekter. Som jägmästare är det inte ovanligt att inneha en tjänst på ledande nivå eller som specialist inom privat sektor, på skogsföretag eller inom skogsindustrin.

Vad tjänar en Skogstekniker?

Löneskillnader mellan män och kvinnor

År Medellön kvinnor Medellön män
2016 32 600 kronor 34 200 kronor
2017 33 400 kronor 35 200 kronor
2018 34 300 kronor 36 800 kronor
2019 36 000 kronor 38 100 kronor

Hur mycket tjänar man som jägmästare?

38 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad gör man som skogsmästare?

Vad gör en skogsmästare? Som skogsmästare är du expert på skog och virke och du arbetar inom skogsindustrin med till exempel rådgivning, produktion, utbildning, undersökning och planering. Förutom att arbeta på skogsföretag så kan du även vara anställd av olika industrier, organisationer eller myndigheter.

Vad tjänar en skogsförvaltare?

57 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Share this post