Frågor

Vilken olja till traktorn?

Vilken olja till traktorn?

10w-30 som den du har funkar bra. Finare (dyrare) syntetolja funkar det med, frågan är hur mycket du vill kosta på traktorn. Personligen föredrar jag dock billigare olja och tätare oljebyten.

Vad är transmissionsolja?

Transmissionsolja används huvudsakligen på tre ställen i ett fordon. I växellådan (manuell eller automat) • I bakaxeln • I slutväxeln och/eller navreduktionen på tyngre fordon På dessa ställen har oljan till uppgift att smörja och kyla. Hur bra oljan gör detta, talar den s k API-klas- sificeringen om.

Vilken olja till min lastbil?

Lastbilar, långtradare och andra kommersiella fordon från MAN kan dra nytta av högpresterande Mobil Delvac™-syntetoljor som har formulerats för att uppfylla MANs specifikationer. Oavsett om du behöver en MAN-lastbilsolja eller en MAN-traktorolja finns det ett heltäckande sortiment Mobil Delvac-oljor att förlita sig på.

Vilken olja till hjullastare?

TRAKTOR OCH ENTREPRENAD Kombinerad motor-, transmissions- och hydraulolja speciellt för traktorägare som föredrar en ”Super Tractor Oil Universal” (STOU). Kombinerad transmission och hydraulolja speciellt avsedd för traktorer och hjullastare som behöver en ”Universal Traktor Transmissions Olja” (UTTO).

Vilken hydraulolja till minigrävare?

Agrol Hydraul SH 68 är en hydraulolja av mycket hög kvalitet avsedd för hydraulsystem i fordon, anläggning-, jord- och skogsbruksmaskiner. Kan även användas för stationär hydraulik inom industrin. Oljan är speciellt lämpad för mobil hydraulik som under mycket varierande temperaturförhållanden.

Kan man köra traktor på eldningsolja?

Inget farligt att köra på. Det är den nya dieseln som är farlig mot gamla motorer. Den nya dieseln är inte så fet som den var förut och vet att pumparna inte mår jättebra av det.

Vilken transmissionsolja?

Väj rätt transmissionsolja Transmissionsoljor är ofta indelade efter viskositet, med viskositet menar man hur trögflytande oljan är. För att ta reda på vilken olja som passar till din bil så kan du kolla i handboken för bilen som du ofta hittar i bilens handfack.

Vilken hydraulolja till grävmaskin?

Vad händer om jag har för hög viskositet på hydrauloljan?

Hydrauloljor med för hög viskositet orsakar problem vid uppstarter i kyla. En trögflytande olja kan skada hydraulpumpen och i värsta fall leda till haverier. Lösningen är produkter med lägre viskositet. De fixar uppstarten även den kalla årstiden, smörjer bättre och behåller prestandan över tiden.

Share this post