Frågor

Far man Provjobba nar man ar sjukskriven?

Får man Provjobba när man är sjukskriven?

Du har rätt att vara tjänstledig för att prova annat jobb under förutsättning att du är sjukskriven och inte kan klara av ditt egna eller annat arbete hos din ordinarie arbetsgivare. Din rätt till tjänstledighet som sjukskriven ska underlätta att prova på annat arbete, och därmed att återgå i yrkesaktivitet.

Kan jag sjukskriva mig på halvtid?

Kan jag vara sjukskriven på deltid? Ja, du kan ansöka om 75, 50 eller 25 procents sjukpenning.

Hur länge får man vara halvt sjukskriven?

Tidigare kunde man få sjukpenning på fortsättningsnivå under högst ett och ett halvt år (550 dagar). I de nya reglerna finns ingen bortre tidsgräns. Man kan alltså, åtminstone teoretiskt, vara sjukskriven hur länge som helst på fortsättningsnivån, tills man eventuellt återfått en arbetsförmåga.

Hur kan du få sjukpenning?

Om du inte kan arbeta för att du är sjuk kan du få sjukpenning. De första två veckorna du är sjuk betalar din arbetsgivare sjuklön till dig i stället för din vanliga lön. Om du fortfarande är sjuk efter de två veckorna kan du ansöka om sjukpenning från Försäkringskassan.

Kan du ansöka om sjukpenning på mina sidor?

Ansök på Mina sidor. När du sjukanmält dig kan du logga in på Mina sidor och ansöka om sjukpenning. Ansök om sjukpenning (inloggning) 3. Skicka in läkarintyg. Om du är sjuk längre än 7 dagar ska du skicka in ett läkarintyg med uppgifter om din sjukdom eller skada.

Vad är sjukpenning för anställda?

Sjukpenning för anställda. De första 14 dagarna du är sjuk betalar din arbetsgivare sjuklön till dig istället för din vanliga lön. Sen kan du ansöka om sjukpenning från Försäkringskassan. Vissa arbetsgivare betalar inte sjuklön, då kan du istället ansöka om sjukpenning från Försäkringskassan.

Hur mycket får du i din sjukpenninggrundande inkomst?

Första året du är sjuk får du knappt 80 procent av din sjukpenninggrundande inkomst i sjukpenning. Om du är sjukskriven längre än ett år sänks din sjukpenning till knappt 75 procent av din sjukpenninggrundande inkomst. Men om du har en allvarlig sjukdom kan du ansöka om att behålla samma nivå som tidigare.

Share this post