Frågor

Vad hette Indonesien tidigare?

Vad hette Indonesien tidigare?

Nederländsk kolonialism i Asien, del 2 1800-1950 Här berättas om den holländska kolonialismen i Indonesien (Nederländska Ostindien) från 1800-talet fram till självständigheten 1949.

Vad är Jakarta känd för?

Jakarta är hem för det populära fotbollslaget Persija som ofta spelar sina matcher på stadion Lebak Bulus. Den största stadion är Bung Karno stadion med plats för mer än 100 000 åskådare vilket gör den till en av de största i hela världen.

Vilka länder gränsar till Indonesien?

Landets huvudstad är Jakarta. Landet gränsar till Papua Nya Guinea, Östtimor och Malaysia. Andra grannländer är Singapore, Brunei, Filippinerna, Australien, Thailand och de indiska territorierna Andamanerna och Nikobarerna. Indonesien är en av grundarna av ASEAN och är medlem av G20.

När koloniserades Indonesien?

Influenser från Indien skapade tidigt en hindu-buddistisk blandkultur i den indonesiska övärlden. Islam kom till området under 1100-talet. På 1700-talet blev Indonesien en holländsk koloni, som i andra världskriget ockuperades av Japan.

Vad heter ön Jakarta ligger på?

Vi landar i Indonesiens huvudstad Jakarta och välkomnas av vår svensktalande guide. Jakarta ligger på ön Java som är världens mest folkrika ö. Hela Indonesien består av över 13 000 öar, men knappt hälften är bebodda.

Vilka koloniserade Indonesien?

På 1700-talet blev Indonesien en holländsk koloni, som i andra världskriget ockuperades av Japan. Vid krigsslutet i augusti 1945 utropade nationalistledaren Sukarno Indonesiens självständighet. Men holländarna återkom och krig utbröt mellan Sukarnos nationalister och Nederländerna.

Vad växer i Indonesien?

Skog har fått ge plats åt palmolje- och pappersmasseplantager, gruvor eller infrastrukturprojekt.

  • 40 procent av Indonesiens mangroveskogar har försvunnit sedan 1980-talet. De har ersatts av räkodlingar, saltodlingar och hotellbyggen.
  • Längs med Indonesiens kuster breder turistanläggningar ut sig i snabb takt.

Share this post