Allmänning

Hur mycket tjanar en skogvaktare?

Hur mycket tjänar en skogvaktare?

Skogsmästare inom Naturvetarna tjänade år 2020 mellan 32 000 och 61 000 kr per månad (medianlön 39 000 kr per månad). Siffrorna ger dig en uppfattning om löneläget men säger inte särskilt mycket om vilken lön just du kan få.

Hur blir man Skogstekniker?

Skogsmästarprogrammet är en treårig yrkesutbildning på högskolenivå, som leder fram till en yrkesexamen som skogsmästare eller en kandidatexamen i skogshushållning. För att bli skogstekniker krävs två års studier på heltid.

Vad gör en Skogsvetare?

Jobb för skogsvetare. Jägmästare, skogsvetare och skogsmästare är experter på att förvalta skog och ta tillvara på dess ekonomiska, ekologiska och sociokulturella värde. De finns främst på företag inom skogsbranschen, men även på universitet, högskolor och myndigheter.

Vad kan man jobba med som skogsmästare?

Vad gör en skogsmästare? Som skogsmästare är du expert på skog och virke och du arbetar inom skogsindustrin med till exempel rådgivning, produktion, utbildning, undersökning och planering. Förutom att arbeta på skogsföretag så kan du även vara anställd av olika industrier, organisationer eller myndigheter.

Vad gör en Skogstekniker?

Skogstekniker kallades tidigare för skogvaktare. Skogstekniker arbetar med skogsproduktion, skogsteknik och skoglig planering i arbetsledande och planerande arbetsuppgifter inom skogsbruket.

Hur blir man Skogsförvaltare?

Utbildning. Grundutbildning finns inom gymnasieskolan på Naturbruksprogrammet, inriktning Skogsbruk. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom Komvux. Passande utbildningar kan även finnas på folkhögskolorna eller hos privata utbildningsanordnare.

Vad gör en skogskonsult?

Skogskonsulenter jobbar inom Skogsstyrelsen, en myndighet med ansvar för att landets skogar vårdas och brukas på ett uthålligt sätt och ger god avkastning samtidigt som den biologiska mångfalden bevaras.

Vad har en skogsmästare i lön?

Löneskillnader mellan män och kvinnor

År Medellön kvinnor Medellön män
2016 32 600 kronor 34 200 kronor
2017 33 400 kronor 35 200 kronor
2018 34 300 kronor 36 800 kronor
2019 36 000 kronor 38 100 kronor

Vad tjänar en Skogstekniker?

Vad gör en Skogsingenjör?

Jägmästare är inriktad på att arbeta med skogliga frågor. De förvaltar skog med hänsyn till sociala, ekonomiska och biologiska aspekter. Som jägmästare är det inte ovanligt att inneha en tjänst på ledande nivå eller som specialist inom privat sektor, på skogsföretag eller inom skogsindustrin.

Hur mycket tjänar en Skogsinspektor?

38 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

https://www.youtube.com/watch?v=KlnN1jd5FxM

Share this post