Populära

Hur luktar lind?

Hur luktar lind?

Det finns skogslind och bohuslind och när dom korsas så blir det parklind. De har ungefär samma doft oavsett vilken du tar. Bohuslinden är den som blommar tidigast och skogslinden den som blommar senast av alla träd, så du kanske kan blanda för att få doft hela sommaren.

När får lind blad?

På sommaren kan man lätt känna igen linden på de hjärtformade bladen och de gröngula, honungsdoftande blomklasarna. Under vintern får man titta efter andra kännetecken, som exempelvis sättet på vilket grenarna växer, först nedåt och sedan böjer de sig uppåt i en våg.

Hur mycket kostar lind?

Tyska – Linde. Franska – tilleul. Skogslinden är småbladig och det finns även Bohuslind (storbladig lind) och Parklind (korsning mellan de två tidigare nämnda)….Tekniska data.

Densitet 490-520 kg/m3 vid 0% fuktkvot (u) 530-570 kg/m3 vid 12-15% fuktkvot (u)
Elasticitetsmodul 6750-74000 MPa vid 12-15% fuktkvot

Är lind bra för miljön?

Både björk och lind har så kallade basiska löv vilket gör att när bladen bryts ner så bildas en basisk förna (döda växt och djurdelar som håller på att brytas ned) och där med ett högre pH i marken. En basisk förna och ett högre mark-pH gynnar många organismer som t. ex. nedbrytande bakterier och daggmaskar.

Vad används träslaget lind till?

Korgar, rep och mattor gjordes förr av bastskiktet på lindens innerbark. Finsnickeri och svarveriarbeten såsom borstar, hushållsartiklar, leksaker, proteser, musikinstrument och persienner. Exempel på bra användningsområden: Bra till sniderier och skulpturer.

När tappar linden sina blad?

De som behåller löven längst är lind, alm, ek och klibbal. De två sista har ofta de vissna bladen kvar under hela vintern och tappar dem först på våren när de nya bladen kommer.

När ska man beskära en lind?

Lind passar dock bra för formklippning. All beskärning bör göras på vårvintern, men vi har ju knappt någon sådan i år. Men om den inte ännu har vaknat så att det är faran att den savar, så kan du klippa nu. Kolla med några smågrenar innan du gör några ytterligare klipp så att den inte savar.

När plocka Lindblommor?

– Lindblommor ger lugn och ro, både nu och i vinter, samt lindrar förkylning och hosta – Lindblomste är ett milt gott kvällste som ger stor njutning! 1. Plocka blommorna när träden blommar i juni juli.

Share this post