Blogga

Vad anvands traslaget bok till?

Vad används träslaget bok till?

Bokens virke är hårt och segt. Idag används det till möbler, ofta för offentlig miljö och golv. Även massaindustrin är en stor förbrukare av bokved.

Hur hårt är bok?

Bok är ett tungt, hårt och segt virke bland de svenska träslagen. Krymper och sväller snabbt vid fuktförändringar. Utseende. Boken är oftast lättbasad (ångbehandlad) och får då en lätt rödaktig ton.

Vart växer bokträd?

Boken växer naturligt upp till Västergötland och Småland, men är odlad längre upp i landet. Boken är det vanligste ädla lövträdet i Sverige efter eken. Det totala virkesförrådet av bok är ungefär 22 miljoner kubikmeter. Huvuddelen växer på skogsmark i Skåne, Blekinge och Halland.

Var ligger Ryssberget?

Naturreservatet sträcker sig från Sölvesborg i söder till Jämshög i norr med en högsta punkt på 157 meter över havet. Ryssberget bildades genom att urberget sprack och en bit av berget pressades upp ur två parallella sprickor, samtidigt som landskapet sjönk runtomkring.

Varför finns böcker?

Boken fyller en bra funktion som fungerar både för barn som har kommit till på alla möjliga vis. Det handlar inte bara om att barn som blivit till genom insemination ska få en bok att känna igen sig i utan att andra barn ska se att det finns många olika sätt att bli till på och att alla sätt är rätt.

Är det viktigt att känna igen sig i boken man läser?

Identiteter är således meningslösa utan kontexten i vilken de existerar och ingen äger sin egen identitet. Detta kan användas som argument för varför det är viktigt att presentera många olika förebilder genom barnlitteratur i skolan.

Vad har bok för egenskaper?

Varför är det roligt att läsa?

Med bra böcker blir det också roligt att läsa. Jag tror på att från barnen är små visa det mysiga och roliga i läsning istället för att muta och tvinga. Men om läsning inte har varit en naturlig del i livet från början är det svårt att det plötsligt ska bli det. Speciellt när vuxna själva inte läser.

Share this post